Successos

TURISME

Platja d'Aro reforça la seva campanya de civisme nocturn

La decisió arriba després de la situació de caos que va provocar la setmana passada una ‘flash mob'

L'1 de setembre la Fecasarm començarà a reclamar els danys i perjudicis dels negocis afectats

L'Ajuntament de Platja d'Aro ha decidit reforçar la campanya de civisme nocturn coincidint amb la festa major del municipi, que se celebra aquest cap de setmana. La decisió del consistori arriba pocs dies després de l'insòlit episodi de pànic que va provocar al centre de la població una flash mob organitzada per cinc monitores alemanyes. En la mobilització espontània, que va tenir lloc el 2 d'agost a la nit, un grup d'una cinquantena de turistes simulaven que eren paparazzis que perseguien un personatge famós. Aquesta escenificació va ser mal interpretada per alguns transeünts, que van fer córrer el rumor que es tractava d'un atac terrorista amb trets i fins i tot bombes.

La primera fase de la campanya de civisme nocturn Maximum Fun, Mínimum Disturbance! (màxima diversió, mínima molèstia) es va fer a finals de juliol. Aleshores, diversos agents cívics de la ciutat van recórrer prop de quaranta locals de restauració i oci. Es van encarregar de passar pels establiments situats a dos dels indrets més concorreguts de la localitat: l'avinguda Central i el carrer Església. Segons l'Ajuntament, la primera tongada del dispositiu “va servir per constatar una reducció important de les problemàtiques que més afecten el sector de l'oci nocturn, com les festes alcohòliques”, i per conscienciar “els usuaris que cal tenir un comportament responsable i ser respectuosos envers els veïns en matèria de soroll”.

La campanya d'aquest cap de setmana se centrarà en la zona del passeig Marítim i de Parc d'Aro i es farà amb el suport de l'Ajuntament i de l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, adherida a la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm).

Pel que fa als danys i perjudicis derivats dels fets ocorreguts el 2 d'agost, que la Fecasarm ja va xifrar entre 120.000 i 150.000 euros, la patronal els començarà a reclamar en nom d'aquells afectats que els ho estan demanant a partir de l'1 de setembre. I és que, a causa de l'estampida humana que va causar la flash mob, moltes persones que eren a bars i restaurants es van aixecar per refugiar-se, algunes van marxar sense pagar i també es van malmetre utensilis dels negocis per les corredisses i el caos generats. La Fecasarm farà les reclamacions per la via penal o la via civil, si la penal finalment s'arxiva de manera definitiva. Les monitores, que van ser detingudes i van quedar en llibertat l'endemà després de passar a disposició judicial, van declarar que era una diversió innocent, que en cap moment van córrer, ni es van disfressar ni van fer servir petards ni armes simulades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia