Societat

Societat

Bodes massa sonades a Canet

Veïns del passeig marítim denuncien l'incompliment i les molèsties d'una guingueta que fa casaments a la platja

El propietari diu que ho pot fer i que a l'estiu preveu ampliar el negoci sempre que li renovin la concessió

L'Ajuntamentdiu que hi van fer sonometries per conciliar l'activitat amb la tranquil·litat dels veïns

Els veïns del passeig de davant de la guingueta Btakora estan farts d'aguantar cada cap de setmana la mateixa cantarella de festes i celebracions fins a altes hores de la matinada. Els convidats, que poden ser fins a 200, es reuneixen a primera hora allunyats a la sorra de la platja, on fan la cerimònia, enmig d'un altar i les cadires que s'hi instal·len. A continuació, però, la festa es trasllada a la terrassa que hi ha al passeig. “Ho seguim com si fóssim convidats, el pitjor de tot és quan comença el ball amb la música i megafonia, fins a les tres de la matinada”, lamenta Pilar Pérez, veïna que lidera les queixes des que el va començar l'activitat, l'any 2013.

Aquest estiu se n'han atipat, i els veïns els han posat denúncies a l'Ajuntament, per incomplir l'ordenança de sorolls i el servei de concessió de restauració. “No ho compleixen, ho tenen muntat pel negoci de les bodes ocupant la platja sense permís i amb la permissivitat de l'Ajuntament”, denúncia Pérez, que no amaga el seu malestar amb les pancartes que ha penjat al balcó denunciant les molèsties pels sorolls i el “favoritisme” de l'Ajuntament.

El regidor de Medi Ambient, Jesús Marín, (CDC) reconeix les queixes veïnals que ha rebut aquest estiu. Tot i així, Marín manté que es va esmenar l'incompliment del servei de restauració obert al públic i que es van fer sonometries amb l'objectiu de conciliar l'activitat amb la tranquil·litat dels veïns. “S'haurà de revisar que es compleixi la normativa abans de renovar-ne la concessió, que caduca al maig”, reconeixia el regidor. El responsable polític no amagava, però, que aquest negoci genera molta riquesa al municipi, amb l'estada als hotels dels convidats i altres serveis que es contracten, com ara el servei de floristeria.

Les cerimònies es repeteixen divendres, dissabtes i diumenges, de maig a octubre. El propietari, Paulo Tello, assegura que tot i que hi fan casaments mantenen el servei de restauració obert al públic. Sobre el terreny, però, és evident que la terrassa on es fan els preparatius no hi ha espai per a altres comensals. L'empresari assegura que té el permís de Costes de la Generalitat –que gestiona l'espai a primera línia– per fer-hi aquesta activitat. Els veïns mantenen el contrari i justifiquen així les diferents inspeccions que rep de la Guàrdia Civil per reclamar-ne l'autorització.

Terrassa aïllada i més gran

Per Tello, les molèsties amb els veïns es podran solucionar amb el projecte que, segons diu, ha presentat a la Generalitat perquè els autoritzin a ampliar i a tancar la terrassa. Amb aquesta actuació, que confia tenir aprovada ben aviat, podrà tancar el recinte per aïllar els sorolls i encabir-hi els convidats. “Les millores permetran facilitar l'accessibilitat i reduir el soroll que s'hi pugui sentir més enllà”, assegura Tello, que segons va dir està pensant a muntar un altre negoci a la platja d'Arenys de Mar.

Els veïns, però, confien que la concessió que s'acaba a la primavera no els la renovin i que hi intervingui la demarcació de Costes de Catalunya, que és qui té la titularitat de primera línia de mar i de la platja. Confien que l'estiu vinent dormiran més tranquils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat