Educació

Menys alumnes de més de 25 anys fan selectivitat

Baixa un 3% el nombre d'aspirants més grans de 25 anys a la Universitat

També n'hi ha menys de més de 45

Un total de 2.932 persones, un 3% menys que el 2016, es van examinar entre divendres i dissabte de les proves d'accés a la Universitat (PAU) per a majors de 25 anys. A les proves per a més grans de 25 anys s'hi han matriculat 2.516 estudiants, mentre que el 2016 van ser 2.596, i a les proves per a més grans de 45 anys ho van fer 416 persones, nou menys de les 425 del 2016. 

Un cop els estudiants que fan la prova per a més grans de 25 anys van acabar els exàmens de la fase general (comentari de text, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera), el dissabte 29 es faran les proves específiques de cadascuna de les opcions escollides (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, o enginyeria i arquitectura). La prova d'accés de més de 45 anys consta de tres exàmens (comentari de text, llengua catalana i llengua castellana) i els qui la superin han de passar també una entrevista personal.

La major part de candidats a accedir a la Universitat venen de les comarques de Barcelona, amb un total de 1.899, que pertanyen al grup de més de 25 anys, i 307 són del grup de més grans de 45 anys. A Tarragona, s'hi examinen 211 persones més grans de 25 anys i 39 majors de 45, i a Lleida ho fan 116 en el primer grup per 17 del segon. Finalment, a Girona 290 estudiants es presenten als exàmens per a més grans de 25 anys i 53 ho fan en el grup de més grans de 45.

A la ciutat de Barcelona hi ha un sol tribunal on s'examinen els candidats que s'han matriculat a la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Universitat San Pablo CEU. A la resta del territori, els tribunals estan situats al Campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a la Universitat de Lleida (UdL), a la Universitat de Girona (UdG), i a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. Els resultats es publicaran el dia 23 de maig i es podrà descarregar el certificat de notes en el moment de la consulta.

Ells números desapareixen de les notes de l'ESO

El Departament d'Ensenyament canviarà, a partir del curs que ve, el sistema d'avaluació a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), que deixarà de qualificar les notes dels alumnes amb números. En la mateixa línia que ja s'ha fet amb els estudiants de primària, el nou decret dictaminarà l'assoliment dels alumnes amb quatre nivells: assoliment excel·lent, assoliment notable, assoliment satisfactori (que equivaldrà a l'actual bé i suficient) o no assoliment (l'equivalent a l'actual suspens o insuficient).

El canvi de sistema de qualificació s'inscriu en la nova modalitat d'avaluació per competències en què es prioritza més la capacitat dels estudiants de resoldre els problemes de cada àmbit de coneixement que no pas les habilitats memorístiques. El Departament d'Ensenyament ha canviat els darrers anys els currículums de primària i de secundària per adaptar-los al model per competències, en sintonia amb el que avaluen proves internacionals com les PISA. Ensenyament considera que per mantenir la coherència amb aquest model, també cal canviar les qualificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró