Administracions

L’auditoria de les obres de Banyoles no hi detecta indicis de malversació

Sí que s’hi fa constar anomalies en fer les certificacions i també unes irregularitats en els procediments de dues contractacions de l’època d’ERC

De les sis obres contractades per l’Ajuntament de Banyoles analitzades en una auditoria, en quatre el desviament entre la feina realitzada i la certificació final (que garanteix el pagament) és inferior al 10% i, per tant, es troba dins dels límits legals, tot i que hi va haver una mala pràctica en les certificacions (hi ha feines certificades que no s’han fet i feines que s’han fet però no estan certificades). En dues, en canvi, el desviament va ser del 20,75% i del 75%, però no pas perquè el que es va facturar no correspongués al que s’havia executat, sinó perquè els processos de la contractació no van ser correctes (s’haurien d’haver fet projectes complementaris). Les quatre primeres obres es van contractar a partir del 2007 (amb Miquel Noguer, de JxCat d’alcalde) i les altres dues (als carrers Baldiri Reixac i Sant Martirià), durant el govern d’ERC, amb Pere Bosch d’alcalde i Jaume Butinyà (actual portaveu dels republicans a l’Ajuntament) de regidor d’Urbanisme.

Pagaments justos

“El més important que han de saber els ciutadans és que es va pagar el que era just”, va concloure ahir Noguer quan va resumir els resultats de l’auditoria a la premsa. L’alcalde va voler deixar clar també que no hi havia hagut malversació per part dels tècnics, que la mala pràctica en certificar va afectar igual totes les empreses de les obres auditades i que aquesta anomalia va tenir lloc tant durant els mandats de Junts (o CiU) com d’ERC. La feia del tècnic que va signar les certificacions la va qualificar d’“una mica menargues”.

Iniciativa d’ERC

L’estudi, elaborat per una empresa externa, el va encarregar l’Ajuntament després que ERC va fer públic que havia detectat unes diferències entre les certificacions i la feina feta de les obres de reurbanització dels carrers del barri del Barral i del carrer de les Rotes.

LA FRASE

El més important que han de saber els ciutadans és que es va pagar el que era just
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

Noguer, dolgut amb els republicans

Superat l’examen de l’auditoria –que, a més, qui deixa en més mal lloc és el govern municipal de l’època d’ERC–, Noguer va acusar els republicans d’haver “sembrat el dubte” sobre els tècnics i l’equip de govern, un fet pel qual se sent “dolgut”. L’alcalde va evitar burxar en aquelles dues contractacions irregulars (“No els pagaré amb la mateixa moneda”), però va subratllar que ERC no li pot “donar lliçons”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES