Administracions

ADMINISTRACIONS

Impulsen l’Espai Català Transfronterer per promoure projectes de cooperació

La Generalitat, la Diputació i el Departament dels Pirineus Orientals presenten la candidatura de l’Àrea Funcional Espai Català Transfronterer (EsCaT) al programa europeu POCTEFA 2021-2027

La Generalitat, la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals han aprovat presentar la candidatura de l’Àrea Funcional Espai Català Transfronterer (EsCaT) al programa europeu POCTEFA 2021-2027 per impulsar projectes de cooperació a banda i banda de la frontera, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. L’acord s’ha pres aquest dijous durant la reunió del primer Comitè de Pilotatge de l’EsCaT que ha presidit Vilagrà a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà, a la Catalunya del Nord. Durant la trobada també s’han presentat els resultats de l’estudi sobre la societat civil de l’ECT.

L’EsCaT permetrà identificar, seleccionar i cofinançar iniciatives que impliquin entitats i ajuntaments en àmbits com el medi ambient, el coneixement del territori i els joves. “Del que es tracta és que territoris que són propers però on hi ha una frontera administrativa, la trenquem i puguem optar a projectes que ens relliguin”, ha afirmat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant la reunió del comitè de pilotatge que s’ha fet a Perpinyà.

El POCTEFA preveu una dotació FEDER de 243 MEUR pels propers anys a tot Europa per cofinançar projectes de cooperació. A l’àmbit de la Catalunya Nord i les comarques gironines, la candidatura de l’Àrea Funcional Espai Català Transfronterer optarà a 3,2 MEUR per impulsar projectes d’una dimensió més reduïda que els Interreg tradicionals -per sota dels 200.000 euros- per permetre que entitats i ajuntaments petits hi puguin accedir. Els fons finançaran un 65% dels projectes i la resta l’aportaran les tres administracions implicades.

“La candidatura proposa un model de governança que promogui la cooperació amb noves entitats, la participació ciutadana i una millor qualitat dels projectes que es desenvolupin en aquest espai”, ha assegurat Vilagrà durant l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona