Societat

Infants, el col·lectiu més vulnerable

És el dia dels drets dels infants

Proposa crear una prestació econòmica universal per a la criança finançada amb impostos

El dia 20 de novembre és el Dia dels Drets dels Infants, una data per recordar a la ciutadania que els nens són el col·lectiu més vulnerable. La infància, entesa com a col·lectiu social, s'inscriu històricament en l'apartat de persones més vulnerables al llarg dels segles i avui en dia continua sent necessària una dedicació específica i una discriminació positiva en totes les circumstàncies socials. La defensa dels drets dels infants continua sent una batalla diària, i no només al Tercer Món. La memòria de Càritas Catalunya de 2015 posava en relleu que el 64% de les llars ateses estan formades per famílies amb fills.

Segons l'Institut d'Infància de Catalunya, 411.800 infants es troben en situació de pobresa. “Els infants i adolescents són el col·lectiu social amb major risc d'afrontar situacions de pobresa. El 25,1% de les llars amb fills dependents tenen un risc elevat de caure en la pobresa, mentre que en les llars sense fills, es redueix al 12,5%. A la llum de les dades, es constata que persisteix i s'agreuja la situació de pobresa infantil i que els infants i adolescents que afronten situacions de pobresa econòmica i material cada vegada són més pobres.”

Per la seva banda, Fedaia va tornar a reclamar una proposta per a una prestació econòmica universal per a la criança (PEUC) en el marc de la celebració del 20è Fòrum Fedaia, el 13 i 14 d'octubre. Fedaia ha tornat a posar aquesta proposta sobre la taula després de l'estancament en relació amb la pobresa en la infància, que segueix invisible a ulls dels representants polítics, malgrat que la Generalitat es va comprometre a estudiar la prestació l'any passat. “Ha de ser un ingrés directe, universal i finançat amb impost que compacti les diferents ajudes i prestacions.” Jaume Clupés, vicepresident de la federació, afirma que “el desafiament és aconseguir que es despleguin els recursos que preveu la llei d'infància, que es va aprovar fa sis anys, però només s'han desplegat mesures sense pressupost”, va lamentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona