Red Eléctrica connecta la línia Vic-Juià. La telefonia mòbil comença a recuperar-se

Un total de 31 carreteres continuen tallades per culpa de la neu i 149 trams de carretera continuen afectats, segons les darreres dades del Servei Català de Trànsit (SCT). El pas fronterer per l'autopista AP7 i l'N-II ja ha quedat reobert abans del migdia després que es restablís la circulació entre Maçanet de la Selva i la Jonquera cap a França, i viceversa, així com l'A-2, al Bruc (Anoia). Els peatges de l'AP-7 són gratuïts entre Vilafranca Sud i la Jonquera. Per demarcacions, la de Barcelona és la que acumula més vies tallades, amb 15; seguit de la de Girona, amb 12 i la de Tarragona, amb 4. A les comarques lleidatanes, no hi ha cap via tallada per la neu.

A la demarcació de Barcelona, hi ha 43 trams de via afectats i 15 carreteres tallades. Són la N-II, a Tordera; la C-61, a Arenys de Mar; la C-153, a Santa Maria de Corcó; la C-37z, a Castellfollit del Boix; la BV-5011, a Badalona; la BV-5114, a Sant Celoni; la B-110, al Bruc; la B-122, a Terrassa; la B-500, a Badalona; la BP-1121, a Monistrol de Montserrat; la BP-1432, a Bigues i Riells; la BV-1001, a Sant Martí Sesgueioles; la BV-1415, a Cerdanyola del Vallès; la BV-1462, a Barcelona-Sant Cugat del Vallès; i la BV-4024, a Bagà. En tres trams, a més, hi ha restricció per als camions, la C-16 i C-58 (Vacarisses) i C-25, entre Sallent i Santa Maria d'Oló.

A les comarques gironines, hi ha 14 trams tallats. La N-II (Jonquera i Caldes de Malavella-Bàscara ), la C-31 (Castell-Platja d'Aro), la C-35 (Maçanet-Llagostera), la C-63 (Vidreres), la C-65 (Cassà de la Selva), la C-66 (Palafrugell-Besalú), la C-38 (Molló i Sant Joan de les Abadesses), la GI-503 (Darnius), la GI-614 (Roses) i GI-660 (Bisbal d'Empordà). En dos trams, hi ha restricció de camions, a l'A-2, a Caldes de Malavella i a l'A-26, entre Olot i Besalú. En 12 trams es necessiten cadenes.

Pel que fa les comarques de Lleida, hi ha 74 trams afectats, en els quals s'han d'utilitzar cadenes, però no ha calgut tallar cap via. En un tram, a la C-55, entre Riner i Solsona, la circulació està restringida per als camions.

Uns 50.000 telèfons mòbils no funcionen per falta de subministrament elèctric com a conseqüència del temporal de neu, pluja i vent que va afectar aquest dilluns Catalunya. El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha explicat aquest dimarts que aquests 50.000 mòbils que no funcionen es troben a tota Catalunya. En canvi, les comarques gironines concentren els 50.000 telèfons fixes que tampoc estan operatius. El conseller també ha dit que el nivell d'autonomia d'algunes centraletes a Girona «s'està acabant».

Els serveis són els principals afectats pel temporal de neu d'ahir. Més de 180.000 encara no tenen llum, mentre que s'intenta que la normalitat torni de mica en mica a les carreteres, als aeroports, ports i estacions de renfe, on encara n o funciona el servei.

Red Eléctrica ha pogut connectar cap a dos quarts de sis de la tarda la línia Vic-Juià. Els desperfectes eren a tres punt de la línia i cap dels suport havia caigut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona