Medi ambient

El govern espanyol estudia que el vaixell La Palma-península sigui obligació de servei públic

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, assegura que el govern central no escatimarà recursos econòmics i humans per a afavorir la recuperació de la Palma

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el seu departament estudia declarar obligació de servei públic (OSP) el transport marítim entre La Palma i la península.

Sánchez, que visita aquest dilluns l’illa, ha assenyalat en roda de premsa que fins ara l’obligació de servei públic amb la península incloïa a les illes de la capital (Tenerife i Gran Canària), però que després de l’emergència volcànica, en la pròxima concessió de les OSP, s’intentarà incorporar a la Palma.

La ministra ha insistit que el govern central no escatimarà recursos econòmics i humans per a afavorir la recuperació de la Palma, a més de prestar ajuda mentre duri l’emergència volcànica.

Ha agraït l’“extraordinari treball” que han realitzat els organismes dependents del seu Ministeri, entre ells l’Institut Geogràfic Nacional, Salvament Marítim, Protecció Civil, Aena i Enaire, davant una situació “dramàtica que ens ha posat en peus”.

Segons la ministra, aquest treball ha permès anticipar-se a l’erupció i amb això evitar que es produïssin pèrdues humanes, així com garantir un transport segur amb l’illa.

Sánchez ha reconegut que és difícil posar-se en la pell dels quals han perdut els seus habitatges i els seus mitjans de vida i ha lloat l’enteresa i disciplina amb la qual els afectats estan afrontant aquesta situació.

Ha garantit que el Govern no “els abandonarà ni ara ni tampoc quan s’iniciï la recuperació”.

La ministra ha indicat que en el reial decret llei aprovat pel Govern d’Espanya s’estableix el marc de les ajudes de l’Executiu central i, respecte a la xarxa viària, ha dit que s’estudien alternatives per a recuperar les connexions.

Sobre l’habitatge, ha indicat que les adquirides pel Govern de Canàries i que seran lliurades en els pròxims dies han estat cofinançades per l’Estat.

Sánchez ha manifestat que totes les mesures que planteja l’Executiu central en coordinació amb la resta d’administracions busquen garantir la recuperació d’una illa, ha dit, amb moltes potencialitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Adjudicada la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA