Medi ambient

Confirmat: L’animal observat a l’Aran és un llop

Un treballador el va albirar el passat 15 de novembre a prop de la boca sud del Túnel de Vielha

Les mostres d’orina recollides a la neu permeten confirmar que és un exemplar de ‘Canis lupus italicus’

El Conselh Generau d’Aran ha anunciat aquest dimarts que l’animal albirat fa dues setmanes a la Val és un llop.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha confirmat que les mostres biològiques corresponen a un exemplar de la subespècie Canis lupus italicus, originari de la península itàlica.

El passat 15 de novembre el conductor d’una màquina llevaneu va observar l’animal quan treballava a la boca sud del Túnel de Vielha i va alertar els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran de la presència d’un possible llop a la zona.

Els agents van detectar al costat de l’N-230 orina utilitzada per l’animal per marcar el territori i que havia quedat retinguda a la neu acumulada a la zona. Aquesta circumstància va permetre recollir les mostres i enviar-les al Servei Veterinari de Genètica Molecular (SVGM) de la UAB, que ha confirmat que es tracta d’un exemplar de Canis lupus italicus.

A l’espera de la identificació i sexatge de l’animal, tot apunta que es tracta d’un mascle errant de la subespècie de llop italià. Segons indica el Conselh en un comunicat, aquest individu es podria moure per un ampli territori que comprès entre la Vall de Benasc i el Parc Nacional d’Aigüestortes, o fins i tot més enllà.

L’augment de població a la península itàlica dels últims anys ha portat aquest llinatge de llop a expandir-se pel sector occidental de l’arc alpí. La població més pròxima d’aquesta subespècie es localitza al Massís Central francès, d’on alguns mascles expulsats de les manades locals arriben de manera esporàdica als Pirineus. De moment no hi ha constància que cap manada s’hagi establert a la zona.Tornen els Tres Tombs, adaptats a les restriccions pandèmiques

barcelona
Llengua

“M’agrades. Ens seguim?”

BARCELONA
DAVID MASCORT
ALCALDE DE VILABLAREIX

“L’objectiu és que la gent hi faci vida plena”

VILABLAREIX
Societat

Gol de Fatou Kanteh!

PORQUERES / HUELVA

Malestar a les farmàcies pels cribratges als alumnes

Barcelona

Sant Feliu recupera la reforma de la placeta del Nord

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Tales necessàries i conflictives per prevenir focs, a la Selva

Santa Coloma de Farners

L’ús del mòbil no augmenta el risc de tumors cerebrals

Barcelona

Liciten la millora de l’accés als Pinars de Lloret

Lloret de MAr