Medi ambient

portugal

L’incendi a la Serra da Estrela de Portugal ja ha cremat 10.000 hectàrees

Els responsables de l’operatiu reconeixen que algunes situacions viscudes obligaran a avaluar com afrontar-les en el futur

L’incendi forestal que afecta des de dissabte passat al parc natural de Serra da Estrela, en el centre de Portugal i a uns 50 quilòmetres de la frontera amb Espanya, ha calcinat ja prop de 10.000 hectàrees, mentre les autoritats continuen combatent les flames.

Segons el sistema de vigilància europeu Copernicus, han estat afectades 9.532 hectàrees en una àrea que coincideix amb quatre municipis: Covilhã, Manteigas, Gouveia i Guarda.

Protecció Civil ha informat aquest dijous que han registrat un total d’11 ferits “sense gravetat” que formaven part dels equips de combat, 26 evacuats, que “afortunadament ja van tornar a casa”, i han cremat dos habitatges que no eren de primera residència.

El segon comandant nacional d’Emergència de Protecció Civil, Miguel Cruz, ha detallat avui en roda de premsa que combaten les flames prop de 1.500 efectius, secundats per més 400 vehicles i 14 mitjans aeris.

Cruz va fer referència a les dificultats en el combat en algunes regions, on la pujada de la temperatura i la reducció de la humitat relativa poden generar “situacions amb alguna preocupació”.

En la lluita contra aquest incendi, un helicòpter lleuger de combat a incendis rurals que portava a 6 persones va sofrir un accident el passat dilluns, encara que els tripulants es trobaven “bé físicament” després del succés, ha assegurat Protecció Civil.

Aquest dijous, el Ministeri d’Administració Interna lusità ha reconegut en un comunicat que “van ser identificades situacions que, des del punt de vista operatiu i a causa de les característiques de l’incendi, podran necessitar ajustos que ja són objecte d’avaluació”.

L’informe més recent de l’Institut de Conservació de la Naturalesa i els Boscos (ICNF, per les seves sigles en portuguès) recull que enguany, fins al 31 de juliol, els incendis han calcinat 58.354 hectàrees de massa forestal.

L’àrea cremada és un 59% major que la mesura anual dels deu anys anteriors.

Així mateix, el Consell de Ministres ha autoritzat avui l’adquisició de 81 vehicles per al combat d’incendis rurals, “de manera que augmenti la capacitat operativa de l’Autoritat Nacional d’Emergència i Protecció Civil”.

Aquesta inversió s’integra en l’àmbit d’execució del Pla de Recuperació i Resiliència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona