Medi ambient

Més de 7.520 llamps durant el temporal d’aquest dijous

El fort temporal que ha travessat el país aquest dijous ha anat acompanyat d’un fort episodi d’aparell elèctric. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques ha enregistrat fins a 7.529 llamps núvol-terra a Catalunya durant les precipitacions que hi va haver a partir de la tarda-vespre.

Protecció Civil ha desactivat cap a les tres de la matinada el pla inuncat, que es trobava en alerta pel front que ha travessat el país i que també ha anat acompanyat amb vent molt fort. A Torres de Segre s’han recollit 29,1 litres; a Port del Compte, 28,7 litres i a Organyà, 27,7. Pel que fa al vent, s’han registrat cops de vent a Montsec d’Ares d 157 km/h; al Port del Comte de 124 km/h; a Alguaire 115 km/h; a Puig Sesolles 116 km/h; la Tossa d’Alp 113 km/h; al Santuari de Queralt 112 km/h; a Sant Romà d’Abella 109 km/h; a Das 97 km/h; a Tremp 83 km7h; a Portbou 79 km7h; i a Lleida, 79,6 km/h.

Hi ha hagut “força incidències” menors, uns 175 avisos als Bombers de la Generalitat, sobretot per la caiguda d’arbres. També s’ha hagut d’ajudar a desallotjar grups d’infants que es trobaven de campaments a Vallcebre, Camarasa, la Pobla de Segur i Queralbs.

Entre les afectacions també hi ha hagut la manca de subministrament elèctric que va arribar a afectar 16.000 abonats a diverses poblacions de la demarcació de Lleida. Aquest divendres al matí hi havia 371 abonats encara sense llum a Cabó (116 clients) i Linyola (109 clients). Al migdia, només quedaven 30 abonats sense llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins