Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Consell Comarcal del Maresme reclama agilitar les obres per pal·liar la sequera

Tramitació d’emergència per agilitzar els expedients d’aprovació i contractació de totes les obres i actuacions prioritàries per pal·liar els efectes de la sequera al Maresme. El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir per unanimitat una moció en aquests termes que farà arribar al govern català i paral·lelament també demanarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la dotació econòmica adient per tirar endavant les obres necessàries.

El Consell Comarcal considera que la situació actual obliga a actuar amb celeritat per assegurar els recursos hídrics al Maresme i planteja dues línies d’actuació partint de la reutilització de les aigües depurades. La primera, enfocada a recarregar l’aqüífer de la Tordera i evitar la salinització dels pous que abasteixen 11 municipis del Maresme Nord i la segona, focalitzada en el subministrament d’aigua als ajuntaments per a usos municipals, principalment neteja viària i de clavegueram i reg de parcs i jardins. En aquest sentit, per poder reutilitzar l’aigua depurada cal però un tractament de desinfecció posterior que asseguri que compleix tots els requisits sanitaris per al seu ús. L’ens comarcal, encarregat de la gestió del sistema de sanejament de tot el Maresme i del subministrament d’aigua en alta als 11 municipis del nord de la comarca, ja porta temps treballant en aquesta línia. La planta pilot de regeneració d’aigua instal·lada a l’EDAR de Mataró, recentment inaugurada, n’és un exemple igual que el sistema de filtratge habilitat a les depuradores de que han permès la reutilització d’aigua per a cobrir les necessitats de funcionament dels mateixos equipaments.

Segons es destaca des del mateix Consell Comarcal del Maresme, la persistent sequera obliga a accelerar tots els plans d’expansió dels sistemes de regeneració d’aigua i, en especial, la construcció del sistema terciari que permetria recarregar l’aqüífer de la Tordera a partir d’aigua tractada a la depuradora de l’Alt Maresme, ubicada en terme municipal de Tordera, però a tocar de Pineda de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona