Medi ambient

medi ambient

Premià de Mar reclama a l’Estat que acabi l’espigó i que deixi a punt la platja

La temporada de platja és a tocar i l’Ajuntament de Premià de Mar pressiona al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) perquè acabi l’actuació que va deixar a mig fer a final d’any.

Els treballs per recuperar el tram central de la platja del municipi, _on s’han abocat 350.000 metres cúbics de sorra del fons marí_, havien de continuar aquest febrer per culminar la part superficial de l’espigó que s’ha fet submergir davant l’estació de trens. “La funció de trencar l’onada ja es nota però falta acabar la part que sobresurt de l’aigua”, explica el regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà, que des de fa setmanes urgeix a l’Estat, a l’espera d’una resposta, perquè es reprenguin els treballs pendents. Un cop finalitzi l’actuació a l’espigó, es podrà retirar el material i aplanar les muntanyes de sorra per recol·locar en el quilòmetre de platja nova que s’ha guanyat entre el port i l’estació.

No es pot allargar

L’Ajuntament manté que quan abans millor s’ha de deixar la platja en condicions per la temporada de bany i per donar sortida a l’acumulació d’aigües pluvials al final del torrent de can Manent. “És un problema que no es pot allargar i si no actua el ministeri ho farem nosaltres”, manté el regidor de l’àrea urbanística que assegura que no es donaran noves concessions de guinguetes a l’espera de valorar la protecció dels nous espigons i l’estabilitat de la sorra.

L’actuació de Premià de Mar ha estat la primera del pla consensuat amb l’Estat el 2015 per regenera de nou les platges de sorra del fons marí i que va aixecar recels a d’altres municipis. que s’hi van oposar. El cost total de l’actuació s’enfila cap als 5 milions d’euros, i s’ha pogut beneficiar dels fons d’ajuda europeus Next Generation.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona