Medi ambient

Roses opta per certificar només la ISO 14001 i l'EMAS

L'Ajuntament confia més en aquestes acreditacions que no pas en la bandera blava

Per obtenir-les, s'exigeix un compliment estricte de la legislació vigent

Des de l'any 2003, l'Ajuntament de Roses opta per demanar el certificat ISO 14001 i EMAS en comptes de la bandera blava. Per Carlos López, regidor de Medi Ambient, les acreditacions actuals fan un seguiment més estricte i, per tant, suposen més exigència. “Els requisits de la ISO són molt més restrictius i es basen en una evolució en el temps i en criteris més objectius que no pas la bandera blava, que, tot i tenir més ressò mediàtic, també valora criteris subjectius com ara les campanyes de sensibilització”, remarca el regidor. Segons López, el cost per mantenir aquests certificats se situa al voltant dels 14.000 euros anuals. “No és que ens surti rendible o no; per a nosaltres és una obligació que les platges estiguin cada vegada millor”, explica López.

Reputació europea

L'EMAS és el certificat més prestigiós de la Unió Europea i per obtenir-lo s'exigeix el compliment estricte de la legislació vigent. Es comença amb una revisió de les platges del municipi, en la qual es descriu l'impacte de les activitats dutes a terme en l'entorn. Després es redacta un sistema de gestió mediambiental i, finalment, s'ha de fer una declaració sobre les millores obtingudes amb aquest compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]