Societat

La Diputació aporta 3,3 milions a la regió central per al benestar social

La renda familiar disponible bruta per habitant s'afegeix al volum de població com a criteri de repartiment

Osona, la comarca que més diners rep

La Diputació de Barcelona destinarà aquest any 15 milions d'euros d'ajudes als municipis a través del programa per a la garantia del benestar social. D'aquesta dotació, les comarques centrals en rebran 3,3 milions: “Es tracta d'un ajut directe que oferim als ajuntaments i consells comarcals perquè puguin fer front a qualsevol despesa relacionada amb el benestar social dels seus habitants”, explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea d'atenció a les persones, Meritxell Budó.

Pel que fa a les xifres, Osona, que és la comarca amb més municipis de la regió central, és la que s'emporta un import més elevat amb una dotació de 837.585 euros a repartir entre les seves 47 poblacions barcelonines. Pel que fa a ciutats, Manresa és la que rep una subvenció més elevada, de 179.657 euros.

Més precisió

Malgrat que la partida total pressupostada per al programa per a la garantia del benestar social del 2017 és la mateixa que l'any passat, sí que s'han produït variacions en els imports que rebran els municipis fruit de l'ampliació dels criteris per atorgar les ajudes: “Aquest any ens basem en dos criteris. Mantenim el del volum de població i hi afegim el de tenir en compte la renda familiar disponible bruta per habitant (RFDB) de cada municipi. No era del tot just només aplicar el criteri poblacional i calia estudiar més el perfil i la necessitat social de cada municipi”, assenyala Budó.

D'aquesta manera s'explica que molts municipis rebin una quantitat força més elevada que si només s'apliqués el criteri poblacional: “La RFDB és una dada que considerem que fa que aquests ajuts es reparteixin basant-se molt més en criteris de necessitats socials”, diu Budó.

Impacte a curt termini

Els ajuntaments tenen ara fins al 30 d'abril del 2018 per poder utilitzar aquests recursos i justificar-los davant la Diputació de Barcelona. El ventall d'actuació en el sector del benestar social és molt ampli i va des de la cobertura de les necessitats socials bàsiques dels habitants d'un municipi, passant pel reforç dels equips professionals dels serveis socials o d'atenció domiciliària, fins a l'arrencada de projectes per a infants: “Per a aquesta convocatòria hem inclòs la possibilitat de poder justificar colònies, casals o beques menjador a l'estiu dels infants de famílies sense recursos”, conclou Budó.

Impuls als consells comarcals

Més enllà de la dotació directa als municipis, els consells comarcals de la Catalunya Central que depenen de la Diputació de Barcelona també rebran recursos per destinar a programes vinculats al benestar social: “Obrim la línia d'ajut als consells comarcals perquè també fan una tasca molt important de cohesió i benestar social en el seu territori”, remarca Budó.

Els cinc consells afectats rebran un import total de 907.685 euros: Osona és la més beneficiada de nou amb 222.261 euros, seguida de l'Anoia, que disposarà de 196.182. El Bages gestionarà 190.146 euros i el Berguedà rep 171.926 euros. Finalment, la jove comarca del Moianès posarà a la disposició dels seus habitants la xifra de 127.170 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona