Societat

Municipal

Barcelona destinarà 23,7 milions als dos plans de barri de Sant Andreu

Entre les actuacions previstes hi ha la reforma del polígon industrial de Bon Pastor i Baró de Viver i la millora del camí de ronda i el passadís de la Trinitat

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 23,7 milions a les actuacions dels dos plans de barri que ja s’han començat a desplegar al districte de Sant Andreu. Als 17,6 que ja es va anunciar al desembre que es destinarien al pla de Bon Pastor i Baró de Viver cal afegir ara els 6,1 d’inversió prevista al pla de Trinitat Vella, que el govern municipal ha acabat de perfilar ara. Totes aquestes actuacions han de servir, segons va dir la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, per “compensar” la manca de desenvolupament urbanístic que històricament han acumulat aquests tres barris d’entrada i sortida de Barcelona en relació al conjunt de la trama urbana. Un dèficit que Andrés va explicar per la naturalesa fronterera de la zona i els condicionaments que comporten les infraestructures d’entrada i sortida de la ciutat, i que cal corregir per tenir “una ciutat equilibrada i més justa”.

El pla de Bon Pastor i Baró de Viver consta de 19 línies d’intervenció i tres eixos principals, o “projectes motor”, en terminologia que fa servir l’Ajuntament. Un és la reforma i la dinamització del polígon industrial que separa els dos barris, vinculat a programes de promoció del comerç de proximitat, de recuperació de locals buits i de foment de l’ocupació a la zona. El segon és una prova pilot al centre educatiu Cristòfol Colom per convertir-lo en un espai de formació en l’àmbit de la jardineria i els espais verds, i vertebra tota l’aposta en el terreny socioeducatiu. I l’últim és un seguit d’intervencions per potenciar l’esport base i la cultura com a eines al servei de la cohesió social, entre les quals la reforma de la seu del Club de Lluita de Baró de Viver, que es preveu que estigui enllestida la tardor del 2018, i la construcció del camp de futbol del mateix barri, que està previst completar la primavera del 2019.

El pla de Trinitat Vella preveu dignificar el camí de ronda, millorar les instal·lacions esportives que hi al llarg d’aquesta via verda que envolta el barri i el separa de la Ronda de Dalt i construir-ne de noves. El segon projecte motor del pla és millorar i consolidar el passadís de la Trinitat com un espai dedicat al teixit associatiu de cultura popular. El pla preveu també com a tercer vector el començament d’un procés participatiu per replantejar la sempre ajornada reforma de la zona nord del barri, que es va començar a pensar el 2006 per tal de dur-la a terme després del trasllat de la presó de la Trinitat i una fita sempre postergada que va comportar que la transformació urbana de la zona quedés empantanada. Els acords subscrits al principi d’aquest any pel trasllat del centre penitenciari permeten ara tornar a plantejar la intervenció urbanística.

Dels 15 plans de barris previstos a Barcelona, per ara n’hi ha activats quatre, tots a l’eix del Besòs, on el govern d’Ada Colau vol emfasitzar les apostes inversores perquè allà és on es concentren la majoria de barris més pobres de la ciutat. Als dos plans que es despleguen a Sant Andreu, dels quals ja hi ha el 20% de projectes en execució, cal afegir-hi el de Besòs i Maresme, al districte de Sant Martí, i el de Trinitat Nova, a Nou Barris.

LA XIFRA

17,6
milions
destina l’Ajuntament de Barcelona al pla de Bon Pastor i Baró de Viver, i 6,1 al de Trinitat Vella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un gran incendi descontrolat amenaça la Ribera d’Ebre

Girona

El govern exercirà l’opció de compra dels terrenys per tirar endavant Hard Rock

barcelona

La sensibilització centra el nou anunci de Damm

barcelona
Moda

La 080 fa pedagogia

Barcelona

Fil a l’agulla a Blanes per frenar l’incivisme en l’oci nocturn i la inseguretat

blanes

Primer estudi de gran abast sobre demències

SALT
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Cartell de festa major

Guardó internacional per a dos productes de la marca Can Bech

FONTANILLES

El cuiner Jaume Subirós, premi Empordà del 2019

Figueres