Infraestructures i serveis

Blanes treu a concurs les obres de la comissaria

La durada calculada de les obres és d’un any i nou mesos, segons l’avantprojecte

El contracte que es posa a licitació inclou la redacció del projecte, la direcció i l’execució de les obres

La nova comissaria de la policia local i per a Protecció Civil de Blanes va avançant. Si a finals del mes de desembre era el ple de l’Ajuntament de Blanes el que donava el vistiplau a la construcció, ara, poc més d’un mes després, l’Ajuntament de la població ha portat a concurs la redacció del projecte, la direcció d’obres i la construcció. La durada d’aquests treballs que preveu l’avantprojecte (el servei de redacció dels projectes bàsic i executiu, els serveis de direcció d’obra i l’execució de les obres de construcció de l’edifici de la policia local i Protecció Civil) és d’un any i nou mesos. En el ple del mes de desembre precisament l’Ajuntament va validar l’increment del cost dels treballs.

L’actualització del projecte validat el mes de novembre de l’any passat ha fet que el cost calculat fos de 6.738.837 euros (IVA no inclòs), una xifra que en l’avantprojecte inicial, que va necessitar la validació, era de 4.751.687 euros (xifra també sense l’IVA inclòs)

La nova prefectura de la policia local i de Protecció Civil és previst que es construeixi als terrenys situats just davant de l’escola Sa Forcanera, entre l’avinguda del Parlament i la carretera d’accés a la Costa Brava, la GI-682. El nou edifici constarà de planta subterrània, planta baixa i primera planta, i s’espera que solucioni les mancances d’espai i serveis de les actuals dependències. Es tracta d’una de les inversions que havia previst el govern municipal des de feia temps amb l’objectiu de resoldre algunes de les mancances que té el cos local amb les instal·lacions actuals i, sobretot, la falta d’espai que arrossega la policia i Protecció Civil.

Segons l’avantprojecte, la superfície de construcció total és de 3.075 metres quadrats. L’emplaçament és un solar rectangular situat al sector del Pla Parcial Costa Brava, recentment urbanitzat d’una superfície de 2.620 metres quadrats. El solar està ara qualificat com a equipament i s’admet l’ús administratiu i de seguretat. El solar dona a dos vials, l’avinguda Parlament i la carretera GI-682.

En la documentació del concurs es justifica la contractació conjunta de la redacció del projecte i l’execució de les obres per la “urgència de disposar d’aquest edifici”. Es planteja la necessitat d’un procés de licitació en la modalitat de projecte i obra, “imprescindible per a un treball que s’ha de desenvolupar en equip unificant els coneixements tècnics d’arquitectes, estructuristes, enginyers d’instal·lacions i constructores, instal·ladores i industrials, que alhora valori i desenvolupi amb els tècnics municipals les millors solucions funcionals, constructives, arquitectòniques, de prestacions tècniques, etc., plantejades, a més, amb una planificació molt acurada a un preu tancat”.

LA XIFRA

3.075
metres quadrats.
Aquesta és la superfície de construcció total, segons explicita l’avantprojecte.

LA DATA

03.03.23
Ofertes.
Les ofertes de les empreses que vulguin assumir els treballs es poden presentar fins al dia 3.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona