Infraestructures i serveis

Les obres de millora al port de Blanes acabaran al juny

Ports de la Generalitat hi està invertint 1,6 milions, per renovar i reforçar la coberta de la llotja de pescadors i reurbanitzar l’entorn de la zona de ribera

En una futura fase, la confraria hi instal·larà plaques fotovoltaiques

Les obres que Ports de la Generalitat du a terme a la zona portuària de Blanes, amb una inversió global d’1,6 milions, estan en curs i l’empresa pública estima que hauran conclòs al mes de juny. D’una banda, hi ha els 700.000 euros per consolidar i donar més estanquitat al teulat de la llotja de la Confraria de Pescadors, una actuació que va començar amb el desmuntatge d’elements no funcionals i la seva substitució per un embigat més resistent i una coberta impermeabilitzada i preparada per a la instal·lació, en una fase futura, de plaques fotovoltaiques per fer més sostenible la tasca quotidiana de les instal·lacions.

Aquesta part dels treballs s’ha fet mirant de fer coincidir el calendari amb les dues vedes d’encerclament, primer, i arrossegament, ara, per minimitzar l’afecció en l’operació i compatibilitzar les obres amb l’activitat pesquera. La meitat de la inversió se sufraga dins el marc del programa operatiu d’intervenció comunitària del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

La zona de ribera

Però d’una altra banda, i en paral·lel, hi ha les obres de reurbanització i reordenació de l’espai exterior i tota la zona de ribera, un àmbit encara pendent i on preveuen ampliar voreres, més enjardinament, i repavimentar i renovar el conjunt del mobiliari urbà i la senyalització. En l’àmbit reorganitzaran els vials per a la circulació de vehicles i nous itineraris per a vianants, millorant la mobilitat per integrar millor el port i el teixit urbà. L’actuació costarà uns 870.000 euros més.

Les obres s’han iniciat amb els enderrocs i l’adaptació dels elements existents com ara paviments i vorades. El projecte continuarà amb la nova pavimentació i noves rasants i noves voreres. S’han de modificar els vials i els circuits actuals, crear-ne de nous, posant l’accent amb els circuits per als vianants, i millorar la mobilitat i amb nous espais enjardinats i una zona de jocs infantils.

LA XIFRA

1,6
milions
està invertint Ports de la Generalitat en la millora de la llotja i la reurbanització del moll adjacent a Blanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona