Societat

Adifolk estrena diada a Perpinyà

Una trentena de grups de cultura popular catalana ompliran els carrers de la capital de la Catalunya del Nord

Després del 29è Aplec Internacional que es va fer l’any passat a Perpinyà, Adifolk va decidir introduir canvis per tal que la cultura popular catalana que es mostra en aquestes trobades internacionals arribi de manera efectiva als ciutadans de cada indret on es fan. La nova manera de fer s’ha aplicat ja reeixidament enguany a Ostrava, a la República Txeca, de manera que l’aplec s’integrarà als diversos festivals folk que s’organitzen pertot. Però l’edició del 2016 també va ser una de les més multitudinàries, amb un excel·lent acull. Tant és així que d’aquella experiència ha nascut la primera Diada d’Adifolk a Perpinyà (DAP), que tindrà lloc avui i demà. La voluntat dels organitzadors és que es converteixi en una trobada anual, cada darrer cap de setmana de juliol.

Tota una festa

La diada serà una gran jornada festiva amb diversos elements de la cultura popular catalana i un miler de participants. En destaca la primera Ciutat Gitanera, amb 400 membres de grups de ball de gitanes d’una quinzena de poblacions, la Trobada Gegantera de Perpinyà, amb una desena de colles dels dos cantons dels Pirineus i també la participació de bandes de música. De fet, la inauguració serà avui al vespre al Castellet amb una nit a la fresca amb el concert de la Federació Catalana de Societats Musicals. Dissabte, s’oferiran jocs tradicionals i també serà un matí de dansa, amb les actuacions de les colles de l’Agrupació de Balls de Gitanes del Vallès en la primera Ciutat Gitanera, una mostra de dansa catalana i ballada de sardanes. A les onze serà la gran cercavila amb tots els grups de cultura popular, que es repetirà de nou a la tarda amb actuacions a diferents escenaris del centre històric. En aquestes trobades es podran veure balls de bastons, bèsties de foc, moixigangues i falcons, gegants, diables... Al vespre, a la catedral s’ha programat un concert de les cobles Ciutat de Granollers i Mil·lenària Fidel·lissima Vila de Perpinyà i la coral Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet. Finalment, la diada es clourà a la nit amb un espectacle de foc.

La Diada

Dies 28 i 29 de juliol

www.adifolk.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms quan tornen a casa

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona