Educació

Estrenen ampliació i posen fi als barracons a l’institut Montsoriu d’Arbúcies

Ensenyament ha renovat el centre amb una inversió de 6 milions

Alumnes i professors tenen els espais en una sola seu, i ja no han de fer cap activitat a fora

L’institut Montsoriu d’Arbúcies ja té l’edifici ampliat a punt per començar les classes dimecres –així ho han acordat el centre i Ensenyament. El Departament ha invertit 6 milions d’euros en la construcció de dos nous edificis (un de tres plantes) i un altre al pati del centre, on hi ha la biblioteca i una sala oberta per a reunions i conferències. Professors i alumnes tindran ara tots els espais en un sol emplaçament i han dit adeu als tres barracons del curs 2016/2017.

El director de l’institut, Jordi Turon, destaca la millora que experimentaran a partir d’aquest curs. El nou edifici inclou tallers dels cicles formatius (soldadura o pneumàtica), aules específiques (dibuix o informàtica) i laboratoris. Els tallers eren en una nau fora de l’edifici el curs passat. La remodelació de tot l’edifici antic, a tocar del nou, ha permès renovar els tancaments i la instal·lació elèctrica, entre altres millores.

Amb biomassa

L’institut ja no té dipòsit de gasoil i aprofitarà la planta de biomassa del municipi. D’aquesta manera, s’escalfarà amb energia generada per la xarxa, que també en subministra en altres espais, com ara l’ajuntament. Les obres, que s’han allargat 14 mesos, han anat a càrrec de l’empresa Certis Obres i Serveis.

L’institut fa aquest any 50 anys i té uns 450 alumnes, incloent-hi els 320 d’ESO, els 81 de batxillerat i els 54 dels dos cicles formatius de grau mitjà (formació professional). L’ampliació d’aquest estiu és la segona gran intervenció en l’equipament, que ja va ser ampliat el 2003.

LA FRASE

Era un edifici de 50 anys, amb tancaments de 50 anys. La millora és important quant a instal·lacions
Jordi Turon
DIRECTOR DE L’INSTITUT mONTSORIU D’ARBÚCIES

LA XIFRA

320
alumnes
cursaran ESO a l’institut Montsoriu d’Arbúcies, on també s’imparteix batxillerat i cicles d’FP.

Sense pati i desplaçaments a peu al pavelló

Ensenyament va preferir concentrar l’ampliació i millora del centre en un sol curs. Així, alguns alumnes van anar a fer classe a uns barracons fora de l’edifici, a prop de l’escola Carulla, i a l’entrada del poble. A més, sense pati a causa de les obres, els alumnes havien d’anar a peu un quart fins al pavelló de la zona esportiva de Can Pons per fer l’educació esportiva. El carrer de davant del centre, tancat al trànsit, va fer de pati.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cruïlles obre al públic el seu patrimoni arquitectònic

cruïlles
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Persistiran les pluges a la tarda

Barcelona

El PSC Girona demana que s’acceleri el desplegament d’energies netes a tot al territori

girona

L’hospital més gran de Catalunya ja no té pacients a la UCI per covid

Barcelona

Dotze entitats de Lloret rebutgen que les deixalles de Solius vagin a l’abocador del municipi

lloret de mar

L’ACA inverteix 4,3 milions en la nova depuradora de Maçanet de Cabrenys

maçanet de cabrenys

La Fageda comença a vendre els seus iogurts a Madrid i al País Valencià

SANTA PAU

El mercat de Salt ofereix un servei d’acompanyament per a persones amb ceguesa

salt
medi ambient

Les autoritats del Brasil comencen a recuperar el control de la terra Ianomami

Sao Paulo