Societat

Creu Roja ha atès 214 sol·licitants d’asil

Des del gener fins al setembre, Creu Roja ha atès 214 sol·licituds d’asil a les poblacions de Girona, la Jonquera i Figueres. D’aquestes, 31 formen part del programa estatal d’acollida de refugiats. Creu Roja disposa actualment de 22 places d’acollida a Girona (2.078 a tot l’Estat) i treballa amb la previsió d’ampliar-les de cara a finals d’any fins a arribar a les 42 places. L’entitat disposa de cinc pisos llogats a Girona i Salt per a acollida de persones que han arribat a la demarcació de Girona en el marc del programa estatal d’atenció als sol·licitants d’asil i persones refugiades. Les nacionalitats més comunes de les persones ateses per Creu Roja en l’últim any són la siriana, la veneçolana, l’hondurenya i la ucraïnesa.

Amb relació al programa de reubicació i assentament de persones sol·licitants d’asil i refugi des de Grècia, Itàlia, el Líban i Turquia, Creu Roja ha atès 967 persones a tot l’Estat, vuit d’elles a la ciutat de Girona. L’entitat intensifica la seva intervenció amb persones refugiades dins i fora de l’Estat, on l’objectiu principal de la intervenció és l’acollida i integració de les persones sol·licitants d’asil a la societat. Creu Roja treballa en aquest àmbit en coordinació amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per organitzar les arribades previstes en els pròxims mesos procedents de Turquia i Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]