Infraestructures i serveis

S’incrementen de nou els quatre peatges del govern

La C-16 de Sant Cugat fins a Manresa augmenta un 3,5% i els del Túnel del Cadí, el de Vallvidrera i la C-32 a l’eix Castelldefels- Vendrell ho frana un 3,33%

No arribarà als increments superiors al 7% que es van aplicar l’any passat, però els quatre peatges que depenen de la Generalitat tornaran a experiment un increment a partir de l’1 de gener, que de mitjana superaran el 3%. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat avui aquests augments i el més elevat del 3,5%, l’experimentarà el tram de la C-16 entre Sant Cugat del Vallès i Manresa. Els augments dels altres tres –Túnel del Cadí, el de Vallvidrera i la C-32 a l’eix Castelldefels fins el Vendrell– l’augment serà del 3,33%. Les noves tarifes es fixen agafant la variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) del mes d’octubre, que va ser del 3,5% a l’Estat. La formula també té en compte un coeficient corrector entre el trànsit real i el previst anys enrere.

A la C-16, per exemple, el peatge entre Sant Cugat i Terrassa de dilluns a divendres per un turisme passarà de costar 1,62 euros a costar-ne 1,68. A la C-32, el tram entre Castelldefels i Sitges l’increment en la barrera troncal de Vallcarca serà de 26 cèntims, fins als 8,05 euros.

En paral·lel també s’ampliaran els descomptes A la C-16, s’avançarà l’hora punta del matí a les 6.30 hores en els descomptes de dies no festius, que s’apliquen a les barreres de Sant Vicenç de Castellet en ambdós sentits. A la C-32, s’incrementa fins al 75% el descompte per mobilitat obligada en el tram entre Sitges i el Vendrell amb l’objectiu de fer “més atractiva” l’autopista i alleugerir de trànsit la C-31 (actualment la bonificació és del 70%).

Fonts del departament de Territori han assegurat que el Govern assumeix al voltant de 50 milions d’euros anuals en bonificacions, descomptes i reduccions als peatges. A més, han indicat que l’executiu treballa en polítiques encaminades a fomentar la descarbonització de la mobilitat i en l’aplicació dels criteris de la UE, que insten al pagament per ús de les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins