Salut

Societat

Fixen serveis mínims d’un 85% per a la vaga d’ambulàncies a Girona

Coincidint amb el primer dia d’aturades, els sindicats convoquen avui una manifestació al migdia i una concentració al peatge de Maçanet al vespre

La Generalitat ha fixat uns serveis mínims d’un 85% per a la vaga d’ambulàncies de les comarques gironines que comença avui. El Departament de Treball, però, deixa que l’empresa adjudicatària del servei, Transports Sanitaris de Catalunya (TSC), reparteixi aquest percentatge com cregui convenient entre els serveis urgents (malalts i accidentats) i els que no ho siguin (per exemple, les visites programades). Les aturades parcials, que es faran en dues franges horàries de quatre hores al matí (de 6 a 10) i a la tarda (de 2 a 6), s’han convocat cada divendres a partir d’avui de manera indefinida i afectaran les comarques de Girona i les de l’Alt Maresme.

Coincidint amb el primer dia de vaga, els sindicats han convocat una manifestació pel centre de Girona. La marxa començarà a les dotze del migdia i anirà des de l’avinguda Ramon Folch fins a Pompeu Fabra, on acabarà davant la Subdelegació del Govern. A més, al vespre hi ha prevista una concentració a la sortida 9B del peatge de Maçanet de la Selva. I el comitè de vaga prepara més mobilitzacions per als pròxims dies, com ara una manifestació a Calella el dia 18 i una concentració a la rotonda d’accés a Blanes per l’N-II el dia 25. Els sindicats CCOO, el del Transport Sanitari de Girona (STSG) i Sindi.cat denuncien que l’adjudicatària incompleix les bases del concurs i les sentències dels tribunals. Per desbloquejar el conflicte ahir es va convocar una mediació d’última hora a Treball entre sindicats i empresa que va acabar sense acord. Segons el portaveu del comitè de vaga, Adolfo Martín, “consideren la vaga il·legal” i “van amenaçar d’emprendre accions”. La vaga l’han convocada tres dels quatre sindicats presents al comitè, que són els majoritaris (la UGT se’n desmarca). Després de mesos de queixes, han decidit tirar endavant les aturades com a mesura de pressió. Exigeixen que se’ls millorin les condicions laborals sobretot pel que fa a horaris i mobilitat geogràfica. Sostenen que les que té ara la plantilla “no són dignes” i que impedeixen “conciliar la vida laboral amb la familiar”.

LA DATA

18.08.17
és el dia
en què s’ha convocat una manifestació a Calella. El dia 25 n’hi haurà una a l’accés a Blanes per l’N-II.

LA XIFRA

8
hores
d’aturades hi haurà cada divendres a partir d’avui: de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona