Salut

Reconeixement per a l’atenció de l’osteoporosi a l’Anoia

L’organisme internacional que investiga l’osteoporosi insta a coordinar l’atenció sanitària per tractar i prevenir aquestes fractures òssies

Diversos centres sanitaris de l’Anoia treballen junts en una unitat específica

La unitat de fractura osteoporòtica (UFO) de l’Anoia ha estat reconeguda amb la distinció d’or de la campanya Capture the fracture de la Fundació Internacional de l’Osteoporosi, una iniciativa per a la prevenció de fractures produïdes per l’osteoporosi. Amb 88 punts sobre 100, la iniciativa anoienca es converteix en la segona de l’Estat, darrere de la de l’hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat.

La unitat és liderada per l’hospital d’Igualada, que treballa en col·laboració amb la Fundació Sanitària Sant Josep d’Igualada, l’Institut Català de la Salut i l’empresa Fisiogestión.

Fractures en augment

Capture the fracture és un programa mundial que pretén implementar models coordinats i multidisciplinaris d’atenció per a la prevenció de fractures osteoporòtiques. A més de millorar l’atenció al pacient que ha tingut una fractura osteoporòtica –radi, húmer, vèrtebra, maluc, etc.–, es pretenen reduir els riscos que se’n poden derivar, com ara discapacitat, dependència o mortalitat. Aquests models d’atenció, a més, aconsegueixen reduir els costos de l’assistència sanitària per un tipus de fractura que creix arreu del món com a conseqüència de l’augment de l’esperança de vida.

La UFO de l’Anoia atén una mitjana de 700 pacients a l’any amb fractures òssies produïdes per osteoporosi. Coordinada pel doctor Enric Duaso, la unitat anoienca està formada per geriatres, traumatòlegs, anestesiòlegs, reumatòlegs, rehabilitadors, farmacèutics, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, treballadors socials i personal d’infermeria i dietètica que atenen els pacients seguint un protocol que estableix com i quan han d’actuar els diferents especialistes implicats.

Els diferents dispositius que formen la unitat es distribueixen en diferents centres sanitaris de l’Anoia. De l’hospital d’Igualada hi intervenen la unitat d’ortogeriatria, les consultes externes de reumatologia i geriatria, i l’hospital de dia mèdic; de la Fundació Sanitària Sant Josep hi intervé la unitat de prevenció de fractures i caigudes de l’hospital de dia rehabilitador, i l’empresa Fisiogestión gestiona la rehabilitació domiciliària. L’atenció primària és a càrrec de nou centres, gestionats per l’Institut Català de la Salut i un pel Consorci Sanitari de l’Anoia.

LA XIFRA

700
persones
atén cada any de mitjana la unitat de fractura osteoporòtica de l’Anoia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet