Salut

Igualada tindrà un nou espai per a menors amb trastorns

Una fundació amb 50 anys de trajectòria impulsarà una aula de suport per a infants i adolescents amb trastorns mentals i amb problemes de conducta

L’equipament s’ubicarà en una antiga casa senyorial de la ciutat

Igualada tindrà en els anys vinents una aula integral de suport (AIS), un espai educatiu i terapèutic que ofereix una atenció intensiva i integral als nens i adolescents amb trastorns mentals i de conducta greus. Amb aquestes aules s’afavoreix la recuperació i inclusió social i escolar, i també es millora la qualitat de vida dels usuaris.

El projecte està previst que s’iniciï a partir del 2018, amb la reforma de Cal Salinas, una antiga casa senyorial d’Igualada que es rehabilitarà amb una inversió que voreja els 600.000 euros.

La casa era propietat de l’Ajuntament d’Igualada, que va fer una permuta amb la Fundació de l’Hospital Comarcal d’Igualada per uns terrenys a l’antic centre sanitari per construir-hi el nou campus i residència universitària. L’immoble es cedirà gratuïtament a l’entitat Apinas, que és la que gestionarà el centre per un període mínim de 15 anys.

Apinas, que celebra enguany el seu cinquantè aniversari, va néixer com una iniciativa per resoldre l’escolarització d’infants i joves amb necessitats educatives especials a la comarca, una funció que ha anat completant amb més vessants assistencials i d’acompanyament els pacients i les seves famílies.

A la finca, de 850 metres quadrats, s’hi ubicarà inicialment l’aula integral de suport, que tindrà capacitat per a 16 usuaris. Posteriorment, Apinas vol ubicar-hi els seus serveis administratius centrals, un auditori, espais polivalents i una llar residència.

La presentació del projecte es va fer ahir a l’espai que albergarà el centre, a càrrec de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Fermí Capdevila, i del president i el gerent de l’entitat, Enric Fillat i Jordi Aymamí, respectivament.

L’alcalde igualadí ha valorat “la gran tasca que duu a terme Apinas” i ha afirmat que “la ciutat està d’enhorabona, perquè no només es recuperarà l’ús d’un edifici emblemàtic sinó que allotjarà en el seu interior una activitat d’un immens valor”.

El gerent d’Apinas, Jordi Aymamí, va remarcar la millora en la qualitat de vida que la nova aula suposarà per als usuaris, perquè “són persones amb uns trastorns que fa molt difícil que puguin seguir un procés educatiu amb un entorn ordinari o, fins i tot, en un entorn d’educació especial”.

LA XIFRA

16
infants i joves
podran ser atesos a la nova aula integral de suport.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES