L'hospital de Jesús busca finançament per traslladar la unitat de diàlisi a un edifici nou

Els pacients i els materials d'un sol ús s'han de dur cada dia a una quarta planta

Amb prop de 350 treballadors, i uns 355 llits que tenen un 96% d'ocupació mitjana, l'hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre sociosanitari més gran de Catalunya. També és un dels més antics, amb més de 900 anys d'història. De fet, la seua evolució està molt relacionada amb el desenvolupament urbanístic de Tortosa, ja que l'hospital ha estat enderrocat i tornat a construir en diversos barris de la ciutat. L'última gran obra de l'actual hospital de Jesús ha estat la construcció de la unitat de radioteràpia, que també inclou un aparcament subterrani. De fet, al costat d'aquesta mateixa instal·lació, el consistori tortosí també n'ha habilitat un en superfície de 70 places, que acaba d'entrar en servei i que ha alliberat un bon nombre de places per al públic. En uns terrenys adjacents, entre el nou pàrquing i la unitat de radioteràpia, es voldria construir la futura unitat de diàlisi de l'hospital.

Així ho va explicar Dora Aragonès, directora assistencial del centre. Però ara el principal obstacle per realitzar l'obra és la falta de finançament. «Encara no sabem quan podrem tirar endavant el projecte, ja que no tenim concretat el finançament», va remarcar. El trasllat, però, és molt necessari, i més tenint en compte que l'actual unitat de nefrologia i hemodiàlisi es troba en una quarta planta. Tot i que hi ha ascensors, cada dia desenes de pacients –alguns amb problemes de mobilitat– han de ser traslladats fins a la quarta planta. I el mateix passa amb els medicaments i amb els materials d'un sol ús que s'utilitzen durant la diàlisi. «Per evitar contagis i altres complicacions, tots els materials es llencen després d'utilitzar-los», va detallar el cap del servei de nefrologia i hemodiàlisi, Pere Angelet. «A part de la despesa que es fa cada dia amb els materials, tot es llença; per tant, s'han de pujar els materials fins a la quarta planta i, després, baixar els residus», va concloure Angelet. En aquest sentit, la unitat d'hemodiàlisi de l'hospital de Jesús és un servei de referència a les Terres de l'Ebre, ja que realitza prop de 16.000 sessions anuals. D'altra banda, una de les partides del pressupost de l'empresa municipal Hospital i Llars de la Santa Creu de Jesús-Tortosa (Gesat) per al 2010 s'ha destinat a comprar 24 monitors de diàlisi nous, que s'aniran instal·lant en un període de tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Des de la perifèria de les flors

opinió

Del Bulevard Rosa al conill blanc

Societat

Dormiran a la plaça de la Vila per exigir sostre a Badalona

Badalona
religió

Joan Torra, nou rector de l’Ateneu Sant Pacià

Barcelona
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró