Salut

El CatSalut espera desencallar el nou CAP Raval Nord després de certificar que l’espai del ‘cub’ també és viable

Comella afirma que la tria correspon ara a l’Ajuntament però reconeix que la ubicació al carrer de Ferlandina ofereix més metres que la Misericòrdia

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha fet saber als grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona que la construcció del nou CAP Raval Nord és viable a la zona coneguda com el cub, just a tocar del MACBA, al carrer de Ferlandina on hi ha el mural de Chillida, i els ha enviat els estudis amb els pros i contres de les dues ubicacions que ara mateix queden sobre la taula, aquesta o la de la capella de la Misericòrdia.

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha afirmat aquest dijous que la decisió correspon ara a l’Ajuntament de Barcelona però sí que ha reconegut que la ubicació del cub permetria construir un centre d’uns 3.000 metres quadrats de superfície, mentre que a la Misericòrdia seria d’uns 2.500, i que aquest element representa un “avantatge important”. En tot cas, per a Comella, tenir dues opcions els fa ser “optimistes” i espera que s’arribi a un acord la setmana vinent amb el “màxim de consens”.

El director del CatSalut creu que comencen a veure el final d’”un túnel molt llarg” per desencallar la construcció del futur CAP Raval Nord. Comella ha deixat clar que és “urgent” fer realitat el nou equipament, en una roda de premsa acompanyat pel cap de la Divisió de Recursos Físics del CatSalut, Martí Ballart, per informar de la viabilitat de construir l’edifici al carrer de Ferlandina. Segons Comella, els responsables de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, titular del terreny, i de la Generalitat estan treballant en un acord de cessió que podrien anunciar en els pròxims dies.

Comella assegura que tant l’opció d’aquest espai conegut com a cub com la de la Misericòrdia són “positives” per acollir un centre d’atenció primària i veu amb optimisme tenir ara dues alternatives. Aquesta situació contrasta amb la del novembre, quan en una roda de premsa el director del CatSalut va assegurar que el solar de la capella, on estava prevista l’ampliació del MACBA, era la “darrera oportunitat” per construir el nou equipament. Fa unes setmanes va sorgir la possibilitat que el CAP s’alcés en aquest espai al costat del museu.

Aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona celebrarà el darrer ple ordinari, on es podria votar la rescissió del conveni que cedeix al MACBA l’antiga capella, i la setmana que ve comença la campanya de les eleccions municipals. Per això Comella espera que el consistori desencalli la situació en els pròxims dies: “Tant de bo s’acabi aquest mandat municipal prenent una decisió sobre el CAP Raval Nord i que generi el màxim de consens possible”. El director del CatSalut espera que el govern de Colau faciliti una solució de consens per a una opció o l’altra i creu que tenir dos emplaçaments possibles ha rebaixat la “tensió” en els grups.

Sobre quin és l’emplaçament que prefereix el CatSalut, Comella ha tingut reserves per inclinar-se per un, ja que ha insistit que els dos espais són viables, però sí que ha reconegut que el cub permetria construir una major superfície, ja que en la capella de la Misericòrdia s’ha de preservar la façana interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona