L'hospital de Sant Joan de Déu continua la reforma amb la construcció de l'edifici d'urgències

La crisi no afecta les obres i la gerència vol enfortir el capital privat per finançar-les

Després de tres anys d'obres, en què s'ha ampliat el servei de diagnòstic per la imatge, s'ha fet una nova planta a l'edifici de maternitat i s'han reformat dues plantes més, comença ara la construcció del nou edifici d'urgències i consultes externes. Es tracta d'una obra clau per a l'hospital, ja que el farà créixer dels 50.000 metres quadrats que té ara als 76.000. L'edifici, annex al dels consultoris, tindrà quatre plantes d'alçària i estarà coronat per un heliport per rebre els pacients més greus des de qualsevol punt de Catalunya. En una tercera fase, una gran estructura de vidre unirà els edificis de maternitat i d'hospitalització infantil. Un pàrquing subterrani aportarà 200 places a les 400 existents.

L'ampliació permetrà incrementar lleugerament la capacitat de l'hospital però aportarà sobretot comoditat als usuaris. Segons Albert Bota, el director de les obres, les noves dependències estan molt pensades per als nens, com s'ha fet amb les que s'han executat. Per reduir l'impacte de l'hospitalització, les plantes d'hospitalització infantil estaran decorades amb dibuixos i colors i els boxs de la unitat de cures intensives seran prou grans perquè els nens puguin estar acompanyats dels pares les 24 hores.

L'hospital ha abordat aquesta ambiciosa reforma, pressupostada en 80 milions d'euros –el conjunt de les obres, que han de concloure el 2015–, per l'increment d'activitat que ha viscut en els últims anys, i que el situa ara en el primer hospital de Catalunya pel que fa al naixement de nens. Segons el gerent de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, la reforma vol conjugar l'adaptació a les últimes tecnologies amb l'atenció més humana possible. Pel que fa al finançament, la crisi no ha fet patir pel projecte, però, conscient que el pressupost públic no pot créixer, la gerència intenta incrementar el capital privat. En aquests moments, el capital provinent del mecenatge i de la provisió de serveis privats, sobretot a mútues, és de set milions d'euros sobre una facturació global de 140 milions. Una part petita, segons Del Castillo, que l'hospital vol incrementar «però sense que l'assistència privada entri en col·lisió amb la pública», va afirmar.

Hotel endarrerit

Un dels projectes que l'hospital té en marxa, amb altres centres i entitats, és l'hotel per a nens i famílies foranes que segueixen tractament a Barcelona. El projecte està endarrerit perquè el solar que s'havia trobat a l'avinguda de Foix «ha topat amb l'oposició de dues famílies», segons el gerent. Per evitar conflictes judicials s'està pactant amb l'Ajuntament de Barcelona un nou emplaçament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU