Salut

La seguretat és dins de casa

El govern decreta el blindatge del país i insta l’executiu espanyol a bloquejar el trànsit d’aeroports, ports i línies de ferrocarril

Tancament massiu de serveis públics per reduir la mobilitat

Protegir-se i protegir els altres.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una compareixença amb caràcter extraordinari ahir al vespre per demanar el confinament de tot Catalunya, amb la restricció de les entrades i sortides del país per evitar una propagació del virus i el consegüent “col·lapse” del sistema sanitari. El govern vol anticipar-se a una evolució “massa ràpida” del coronavirus a Catalunya. Torra va demanar la col·laboració del govern espanyol perquè limiti la mobilitat en aquelles infraestructures on té competències: ports, aeroports i vies ferroviàries. Pedro Sánchez va avançar ahir que aquest dissabte el Consell de Ministres decretaria l’estat d’alarma. El president nord-americà, Donald Trump, va ordenar l’estat d’emergència als Estats Units. Va assegurar que aquesta decisió li permetrà destinar 50.000 milions de dòlars a combatre els efectes de la pandèmia. Dinamarca tancarà temporalment les fronteres a partir d’aquest dissabte al migdia per als no residents.

El virus s’escampa.

Els especialistes admeten que la Covid-19 està clarament escampada a Catalunya, més enllà dels 509 casos oficials i avisen que l’amenaça és que hi ha contagi comunitari. “La demanda de casos que necessiten assistència es doblarà en les pròximes hores i estem preparant el sistema per fer-hi front”, va dir el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella.

Pla per reduir l’afluència de gent als centres de salut.

Els hospitals catalans ajornen les consultes externes, les proves diagnòstiques i les operacions quirúrgiques no urgents per fer front a la pandèmia de coronavirus. Una altra mesura que es va anunciar ahir és que s’allargaran les receptes per evitar visites als CAP i a les farmàcies.

La mobilitat, a la baixa.

El nombre de passatgers de rodalies ha caigut un 20% per culpa de la crisi del coronavirus, segons Renfe. La xifra és indicadora del descens de la mobilitat, com a conseqüència del tancament d’escoles i al fet que moltes empreses hagin implantat el teletreball per evitar contagis dels virus. El govern ha demanat que els majors de 65 anys i els que tenen patologies prèvies no utilitzin el transport públic si no és imprescindible.

Bars tancats i buit cultural.

Des d’aquest divendres, tots els museus de Catalunya i també les biblioteques i els serveis al públic del Sistema Bibliotecari estan tancats per un període mínim de quinze dies. El Gremi de Cinema de Catalunya va confirmar que la majoria de sales també tancaran. El govern, així mateix, va ordenar ahir a última hora el tancament de bars i restaurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona