Salut

Una setmana negra

Quaranta morts en un sol dia fan elevar a 122 el nombre de víctimes a Catalunya

L’evolució que manté el brot a Itàlia dispara les alarmes pels escenaris més pessimistes

La propagació avança a Catalunya.

Aquest cap de setmana es compleix el primer tram de confinament obligatori per intentar aturar el brot de coronavirus i les xifres, de moment, continuen mostrant tota la cruesa de la pandèmia. El Departament de Salut va informar ahir de 40 noves morts a Catalunya, un balanç que eleva la xifra total de defuncions a 122, des de l’inici del brot. La propagació no s’atura i també es van confirmar 933 positius nous, que eleven el total d’infectats a 4.203. D’aquests, 312 són persones que estan en estat greu. A més, 600 dels infectats són professionals sanitaris. Des que va esclatar la pandèmia, s’han comptabilitzat 150 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Hotels reconvertits en hospitals.

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (Confecat) i el Gremi d’Hotels de Barcelona posen hotels a disposició del Departament de Salut per atendre pacients lleus de coronavirus. Acolliran persones que requereixin aïllament domiciliari i que no puguin fer-lo als seus mateixos habitatges. El primer hotel on s’aplicarà aquesta mesura és el Cotton House Hotel de Barcelona.

Certificat d’autoresponsabilitat.

El Departament d’Interior ha activat un “certificat d’autoresponsabilitat” per als desplaçaments de la ciutadania. Servirà perquè els Mossos facilitin el pas més ràpidament. El document es podrà descarregar d’internet i la gent pot explicar a la declaració autoresponsable el motiu del seu desplaçament. Els Mossos verificaran la veracitat del document.

Una taca vírica global.

Des que va esclatar el primer brot a la ciutat de Wuhan, a la província xinesa de Hubei, la pandèmia del coronavirus ja ha deixat més de 250.000 persones infectades i ha provocat més de 10.000 morts a tot el món. Per afectació territorial, l’Estat espanyol ja figura en el tercer lloc de la llista, amb gairebé 20.000 casos, després d’haver avançat l’Iran. Segons el balanç global actualitzat ahir a la tarda per la Universitat Johns Hopkins, la pandèmia s’ha estès per 163 països i territoris, deixant un total de 254.653 persones contagiades i 10.389 víctimes mortals. El nombre de persones que han aconseguit curar-se de la Covid-19 ascendeix a 87.351.

El drama italià.

Itàlia va informar ahir que en només un dia s’havien registrat 627 defuncions al país per culpa del coronavirus. El país acumula 4.000 morts i viu una situació molt complicada. Els casos positius s’eleven fins als 47.021, amb un total de 5.986 contagis detectats ahir. A la Llombardia hi ha més de 22.000 afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia