Salut

Orde de cerca i detenció del pacient zero del brot d’Extremadura

Una cinquantena persones estan confinades a sis habitatges i una vintena ha donat positiu de Covid-19

La Junta assegura que el brot està “controlat”

Els cossos i forces de seguretat espanyoles busquen un home que està en parador desconegut i que es creu que estaria relacionat amb l’origen del brot de Covid-19 que afecta una vintena de persones a Navalmoral de la Mata, a Càceres.

Mig centenar de persones, de les quals 20 han donat positiu, es troben confinades a sis habitatges d’aquesta població d’Extremadura com a mesura preventiva i de vigilància activa. Tot i que les altres trenta han donat negatiu en la prova de PCR, totes elles han estat sotmeses a un “estricte control” de vigilància per part de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

La Junta d’Extremadura, la Delegació del Govern espanyol i l’Ajuntament de Navalmoral mantenen un “control estricte” del compliment de les mesures de protecció col·lectiva i individual a la localitat, com l’ús de mascaretes, distància de seguretat i perquè “les persones aïllades estiguin veritablement aïllades”, ha explicat el conseller de Sanitat extremeny, José María Vergeles.

En una roda de premsa a Mèrida, Vergeles ha subratllat que “cal actuar de manera decidida i contundent” enfront als rebrots. “Qui cregui que estem ja lliures del virus i podem tenir una normalitat sense conviure amb el virus s’equivoca”, ha afegit.

L’origen del focus extremeny es va produir per una persona que va arribar el passat 24 de maig a Navalmoral provinent d’Almeria, en el marc del programa d’atenció humanitària i protecció internacional depenent de la Secretaria d’Estat de Migracions.

Cinc dies després, aquesta Secretaria va informar a Extremadura que aquesta persona havia mantingut un “contacte estret” amb una altra, que havia viatjat d’Almeria a Sòria, i que havia donat positiu de Covid-19 en arribar a la capital soriana.

El Servei Extremeny de Salut (SES) va fer una prova de PCR a la persona que va arribar a Navalmoral, que malgrat ser asimptomàtica, va donar positiu.

Actualment està en parador desconegut i per aquest motiu la Junta ha fet un requeriment de recerca i captura. No obstant això, ja han passat més de 14 dies des que es va confirmar el seu positiu per coronavirus i les autoritats creuen que la seva PCR “serà negativa”.

La totalitat de les persones aïllades, la majoria asimptomàtica o amb afecció lleu, totes elles joves i d’origen magribí, pertanyen a sis agrupacions de convivents amb vincles entre elles, per la qual cosa “no hi ha actualment transmissió comunitària descontrolada”. “El brot està controlat”, ha remarcat Vergeles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ