Salut

Salut recomana que quan es detecti un alumne positiu la resta del grup es faci el PCR a l’escola

El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, creu que l’inici de curs va “força bé”

Recorda que el confinament d’un centre no és “automàtic”

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dijous que l’actitud “més raonable” quan es detecta un positiu de Covid-19 en un grup escolar és que la resta dels alumnes vagin a l’escola i es facin la prova PCR allà.

Davant els dubtes i incertesa de com han de procedir els pares quan s’assabenten que hi ha hagut un positiu a l’aula del seu fill i si han de dur-lo al CAP o no, Argimon ha demanat que els portin a l’escola. “Allà els farem el test. Més comoditat i evitem aglomeracions al CAP”, ha argumentat.

Argimon ha reconegut que “ara no tots sabem com actuar”. És per aquest matí que ha recomanat anar al centre escolar amb normalitat perquè és a l’escola mateix on “s’activarà la unitat mòbil o s’acordara quan hi va”.
“El que és millor és que es pugui fer la prova al centre escolar”, ha insistit. El responsable de Salut Pública ha admès que això “no sempre serà possible” i llavors s’haurà de fer al CAP, però ha reiterat que la millor opció és la primera, encara que la prova no sigui immediata i es faci al dia següent o més endavant.

Sobre l’inici de curs, Argimon ha afirmat que va “força bé”. Davant els primers casos detectats a diversos centres ha recordat que el tancament d’una escola “no és automàtic” en funció dels grups amb positius. “S’han de valorar moltes coses”, ha dit, com per exemple, determinar si dos casos en grups diferents estan relacionats o no.

El cap de la unitat de seguiment de la Covid, Jacobo Mendioroz, ha indicat que el tancament d’un centre s’ha de fer “en el marc de la vigilància epidemiològica”.

Així, si no es tracta d’un contagi “intraescolar”, Mendioroz no considera que calgui tancar l’escola. Per contra, sí que ha avalat aquesta mesura si es tracta d’un contagi entre grups. Amb tot, ha apuntat que a hores d’ara “seria molt estrany” perquè s’han pres “moltes mesures”. Tant ell com Argimon han subratllat que els positius detectats són casos de contagi comunitari.

En relació al “desfasament” informatiu que hi pot haver fins que s’avisa els pares formalment d’un positiu, ha ironitzat que “mai igualarem la velocitat d’un grup de whatsapp de pares i mares”. “És important transmetre certa tranquil·litat”, ha assenyalat.Mor el treballador de l’Hospital d’Igualada que va estar 172 dies ingressat a l’UCI

Igualada

Mig miler de persones es manifesta a Barcelona contra la precarietat a les universitats i centres de recerca

Barcelona

El tercer tinent d’alcalde de Tarragona presenta la dimissió per haver assistit a una festa on hi havia més de sis persones

Tarragona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Núvols i pluja

Barcelona

Espanya supera el milió de contagis del coronavirus

Barcelona

El papa Francesc es mostra a favor d’una llei d’unions civils per a homosexuals

Roma

La Generalitat compra 3 milions de tests ràpids per detectar la Covid-19

Barcelona

L’Hospital de Bellvitge restringeix totalment l’entrada de visites i acompanyants

Barcelona

El TSJC rebutja la suspensió cautelar de les restriccions del Govern com reclamaven restauradors i altres col·lectius

Barcelona