Salut

Salut redueix de 14 a 10 dies la quarantena

La nova mesura, per als contactes estrets d'un positiu, entrarà en vigor a partir de la setmana que ve

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que el govern ha decidit reduir la quarantena de 14 a 10 dies per als contactes estrets d'un positiu. La mesura entrarà en vigor a partir de la setmana que ve, segons ho ha explicat a TV3.

Salut estudiava des de feia unes setmanes aquesta possibilitat i ja ha pres la decisió després de consultar-ho amb diversos experts, tot i que "no tothom hi està d'acord". Argimon ha dit que, tot i que els 14 dies de quarantena són "la millor opció", s'havia de fer un "balanç entre risc i benefici". Per tant, tot i admetre que hi ha un "cert risc", Argimon creu que "és controlable" i que aquesta mesura pot ajudar a "millorar el compliment" de les quarantenes.

Amb aquesta reducció, la quarantena d'un contacte estret amb un positiu s'iguala a l'aïllament que fa una persona infectada, que també és de 10 dies. Argimon ha deixat clar que s'avaluarà si la mesura ha servit per millorar el compliment del temps de quarantena i que, si no és així, es tirarà enrere.

La reducció del temps de quarantena permetrà, per exemple, que un infant que hagi de fer aquest aïllament per un positiu al seu grup estable de convivència al centre educatiu ho faci durant un termini de 10 dies, i no de 14 com fins ara. Argimon ha aprofitat per insistir al govern espanyol perquè destini "alguna ajuda" per als pares que han de fer aquesta quarantena amb els seus fills.

Indicadors a l'alça i Parcs infantils

Pel que fa a la situació del coronavirus a Catalunya, Argimon ha constatat que els indicadors estan augmentant a un ritme "una mica" més alt del que preveia. Si aquesta situació continua, ha avançat que caldrà prendre "mesures" que seran "més globals" que el tancament dels pacs infantils.

Respecte a aquests equipaments, Argimon ha demanat seguir estrictament les recomanacions, com ara que els nens vagin acompanyats d'un sol adult i evitar "fer tertúlia"; l'ús de gel hidroalcohòlic quan es faci ús de gronxadors o altres elements; respectar la distància de seguretat, l'aforament per evitar aglomeracions i fer ús de la mascareta. També ha apel·lat als ajuntaments a destinar agents cívics a passejar pels parcs infantils per comprovar l'ús que se'n fa.El govern preveu que el toc de queda entri en vigor diumenge a la nit

Barcelona
La residència Alt Camp de Valls aïlla 16 persones que han donat positiu per Covid-19

La residència Alt Camp de Valls aïlla 16 persones que han donat positiu per Covid-19

Valls

La pandèmia s’apropa al mig milió de casos diaris a tot el món

Ginebra

El govern balear demana l’estat d’alarma

Palma

Canvi d’hora

Barcelona

Figueres suspèn les activitats culturals durant quinze dies

Figueres

Augmenten fins a 53 els positius de Covid-19 detectats a la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita

Tortosa
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cap de setmana estable

Barcelona

El toc de queda al País Valencià entra en vigor aquest diumenge a la matinada

València