Salut

Vergés avisa que la desescalada serà lenta

La consellera de Salut anuncia que el pla de reobertura “podria tenir entre 3 i 4 trams” a partir del 23 de novembre

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha subratllat aquest dilluns que Catalunya va “pel bon camí” perquè s’ha superat “el pic de la corba epidemiològica”.

Ara bé, encara no s’ha doblegat la pressió l’àmbit assistencial, per la situació d’ocupació de les UCI, i per això aconsella una desescalada amb “prudència”.

Vergés ha comparegut en roda de premsa telemàtica juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

El dia que la velocitat de propagació del virus (Rt) ha baixat al 0,78 i han disminuït fins a 1.100 els nous contagis notificats en un dia, no s’alleuja en canvi la situació hospitalària, amb 587 ingressats a la UCI i 52 noves morts per Covid-19.

En aquest context, la consellera s’ha reafirmat en el compromís de la Generalitat d’una reobertura “per trams” de l’activitat el proper dilluns 23, sense oferir nous detalls, a l’espera que aquesta setmana es comenti amb els sectors afectats.

Això sí, ha subratllat que tot aquest pla es farà amb “prudència”, conscients que aquests passos sempre “comporten assumir riscos”, pel que ha assegurat que estaran vigilants sobre com va evolucionant la pandèmia.

Test d’antígens

D’altra banda, el departament de Salut aposta perquè les farmàcies facin tests d’antigen, coneguts com a ràpids, per detectar el coronavirus, segons s’ha indicat la consellera sense donar-ne gaires més detalls.

El coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha explicat que es preparà un document marc perquè els tests es facin amb “totes les garanties” de traçabilitat; de seguretat per als usuaris i professionals i de privacitat, ja que, ha remarcat, es tracta d’una prova diagnòstica.

“No ens interessa que hi hagi aglomeracions de persones, algunes amb símptomes i d’altres, sense. Els tests s’han de fer amb seguretat i poder-ne interpretar els resultats amb totes les garanties”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró