Salut

Més positius i més joves

L’edat dels positius baixa a la Garrotxa tot i l’increment de casos i fa preveure menys pressió hospitalària

Salut està analitzant la incidència real de la variant britànica

Encara s’ha de determinar la incidència real de la soca britànica

El pic de la pressió hospitalària per l’elevat nombre de positius i del risc de rebrot registrats a la Garrotxa, especialment a Olot, s’espera per d’aquí a deu dies, però la baixada de la mitjana d’edat dels infectats als 45 anys fa preveure que no serà tan rellevant com els de les dues onades anteriors. Ho ha afirmat el director mèdic de l’hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Jaume Heredia. Això no obstant, encara s’ha de determinar la incidència real de la variant britànica del virus en la pressió assistencial.

Heredia ha detallat que, actualment, hi ha 20 pacients positius de Covid-19 ingressats al centre i un a l’àrea de semicrítics i que, ara per ara, s’estan preparant per la incertesa generada per la soca britànica. En aquest sentit, ha detallat que estan prenent per iniciativa pròpia i en l’àmbit intern algunes mesures complementàries de prevenció per fer front a aquesta soca, bàsicament amb equips de protecció personal més potents i amb purificadors d’aire. En tot cas, ha remarcat que no són mesures extrapolables a la població. A més, ha dit que han limitat al màxim les cirurgies amb ingrés hospitalari a les més urgents, per ampliar la zona d’atenció als afectats en el pic de la tercera onada.

El director mèdic de l’hospital olotí ha assenyalat també la rellevància que creuen que tindrà la baixada de la mitjana d’edat dels afectats que en aquests moments s’està registrant, i ha avançat que hi podria haver una relació amb l’increment de positius als centres docents registrada –ara s’està controlant amb cribratges massius–, que hi contribuiria.

A la Garrotxa, l’índex de rebrot és de 1.860,13 punts, el nombre de casos confirmats acumulats és de 4.367 i les defuncions, 167. Quant als indicadors de la ciutat d’Olot en concret, tots els indicadors percentuals són superiors: l’índex de rebrot s’ha situat en 2.086 punts, la incidència acumulada a 14 dies en 1.505 punts, amb una taxa de positivitat en PRC i tests d’antígens del 13,06%, i una velocitat de transmissió de l’1,41.

Soca britànica

Quant a l’abast de la incidència real de la variant britànica, el director del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, ha manifestat que l’estan analitzant a través de les aigües residuals, tot i que ha matisat que les anàlisis són complexes i que hi ha indrets de Catalunya on hi ha més percentatge d’aquesta soca i no es tradueix en el nombre de contagis. Carreras ha dit que estan aplicant mesures per tallar les cadenes de transmissió i n’estan estudiant de noves. Ell mateix ha remarcat que ho fan conjuntament amb les orientacions del comitè d’experts de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i amb el suport de la comissió tècnica que s’ha constituït a la Garrotxa, liderada pel Consell Comarcal i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (Sigma). En el marc d’aquesta estratègia, mantenen converses, per exemple, amb els responsables de les empreses garrotxines per determinar si fan controls interns de Covid-19 i, per tant, si calen o no els cribratges massius als polígons de la comarca.

El director del Sigma, Francesc Canalias, que és un dels responsables d’aquesta comissió, ha recordat que estan treballant amb els alcaldes i alcaldesses i amb Salut per ajudar a executar les mesures dictades pel Procicat. Cal recordar que hi ha molts municipis de pocs habitants a la Garrotxa. A més, ha insistit en la necessitat d’extremar les mesures de prevenció davant la soca britànica. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha informat que, de moment, no han aplicat mesures complementàries a les del Procicat, però sí que han intensificat la vigilància per fer-les complir. “La gent compleix”, ha sentenciat.

LES FRASES

Depenent de l’evolució de la pandèmia, hi haurà mesures més contundents
Miquel Carreras
Director del catsalut a girona
Les mesures de prevenció complementàries no són extrapolables a la població
Jaume Heredia
Director mèdic de l’hospital d’Olot
La població és qui es responsabilitza més de respectar les mesures dictades pel Procicat
Pep Berga
Alcalde d’Olot
Hi ha hagut un canvi de protocol amb PCR setmanals als treballadors i això donarà més fiabilitat
Teia Fàbrega
Directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
La variant britànica de la Covid-19 no és més letal, però sí molt més infecciosa. L’hem d’aturar
Francesc Canalias
Director del Consorci de Salut pública de la Garrotxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona