Salut

Merkel lamenta una falta de criteris uniformes a la UE com a lliçó de la pandèmia

Destaca que Alemanya té normes molt més estrictes que altres països

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha lamentat aquest dimecres que els 27 no s’hagin sabut posar d’acord en un mateix criteri per a l’ingrés de viatgers procedents de zones de risc i ha defensat, en general, la necessitat de normes uniformes com a “lliçó” a extreure d’aquesta pandèmia.

“Sobretot em fa pensar que no hàgim aconseguit fins ara que els 27 estats membre tinguin les mateixes normes d’ingrés al país des de zones de risc per presència de mutacions, en aquest cas, el Regne Unit, però també poden ser-ho altres països”, ha explicat.

La cancellera ha precisat que Alemanya té normes “molt estrictes” que “segurament també han contribuït” al fet que la variant Delta encara no s’hagi expandit tant com en altres llocs, “però lamentablement no és així per a altres estats membres de la UE”.

A Alemanya, els viatgers procedents del Regne Unit han de guardar quarantena, cosa que Merkel desitjaria veure també en altres països. En aquest sentit, Merkel ha assenyalat que una “lliçó a extreure d’aquesta pandèmia” és que “cal arribar a normes uniformes”.

En la seva última compareixença en el Bundestag (cambra baixa) per a sotmetre’s a les preguntes dels diputats abans d’abandonar la seva activitat política, la cancellera es va mostrar convençuda que durant aquesta pandèmia el multilateralisme ha sortit reforçat, la qual cosa va qualificar de “bona notícia”.

Al mateix temps va expressar el seu desig de cara al futur de poder comptar amb una Organització Mundial de la Salut (OMS) amb “una major capacitat de reacció” i en general amb un sistema internacional de salut “més resilient” i va subratllar la necessitat de crear una infraestructura per a una vacunació més àgil als països en desenvolupament.

Merkel també ha assenyalat que és encara massa aviat per a fer un balanç concloent de la gestió de la pandèmia, però sí que es pot dir que moltes coses s’han fet bé i que en les tres onades que ha viscut Alemanya s’ha pogut evitar un col·lapse del sistema sanitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA