Salut

Nova àrea d’intervencions mínimament invasives al Trueta

Les instal·lacions, que entraran en servei el 3 d’abril, han suposat una inversió de 7,2 milions d’euros

L’hospital Trueta de Girona ha posat en marxa la nova àrea d’intervencions mínimament invasives, que permeten als pacients estalviar-se d’entrar a quiròfan. Les instal·lacions, que entraran en servei el 3 d’abril, han suposat una inversió de 7,2 milions d’euros, segons informa l’agència ACN. Actualment l’hospital té tres sales dedicades a aquestes intervencions (dues d’elles, a radiologia). Ara, amb la nova àrea, s’amplien fins a cinc. L’any passat, el Trueta va fer més de 2.400 intervencions d’aquest tipus (cardiovasculars, neurològiques, oncològiques, digestives...). Aquest 2023, la nova àrea permetrà incrementar ja fins a un 50% aquest xifra. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest matí una de les sales de la nova àrea d’intervencionisme de l’hospital Trueta, on ha explicat que la nova Àrea d’Intervencionisme “té visió de futur”, perquè cada vegada hi ha més procediments “que es poden fer per via ambulatòria i que, per tant, són menys agressius per als pacients”. Balcells també ha posat en relleu que la tecnologia que incorpora l’àrea és “d’última generació”, que serà “l’enveja de totes les sales intervencionistes d’arreu de Catalunya”.

El conseller de Salut, però, també ha volgut deixar clar que les inversions que s’estan portant a terme al Trueta “en cap cas desdibuixen tot el procés” del nou Campus de Salut i del nou hospital, que es farà a tocar del Santa Caterina. Així mateix, ha recordat que el camí cap “al nou Trueta va endavant”, amb el procés participatiu obert a la ciutadania, i amb els 2 milions d’euros que s’han consignat per tirar-ne endavant el projecte. “Mentrestant no es fa el nou Trueta, però, hem de tenir el vell ben equipat”, ha afegit. “A més, s’ha de tenir en compte que tot aquest equipament es traslladarà i s’incorporarà al nou hospital”, ha conclòs.

Nou laboratori de reproducció

El conseller de Salut també ha visitat el nou Laboratori de Reproducció Humana Assistida de l’hospital, que ha suposat una inversió de gairebé 1,7 milions d’euros, dels quals, 600.000 s’han destinat a equipament. El nou laboratori està format per dues grans àrees. A la primera s’hi farà la part més assistencial i de contacte amb els pacients. I la segona, al seu torn, integrarà tres laboratoris: el d’andrologia, el de fecundació in vitro i el de criobiologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla