Salut

Coronavirus

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries als àmbits sanitaris

El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes n’acorden la retirada al Consell Territorial Salut i només falta que ho ratifiqui el Consell de Ministres

La mesura quedarà com a recomanació, sobretot en casos d’infecció respiratòria

Cau un de les últims recordatoris de la pandèmia en la vida quotidiana. Les mascaretes deixaran aviat de ser obligatòries als entorns sanitaris i passaran a ser només una recomanació, sobretot en aquells casos que hi hagi símptomes d’infecció respiratòria.

El ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques del ram han acordat aquest divendres al Consell Interterritorial eliminar el requisit de l’ús generalitzat de mascaretes a centres de salut, hospitals i farmàcies, tal i com demanaven diverses comunitats fa setmanes.

L’obligatorietat de la mascareta només es mantindrà a zones amb malalts crítics i especialment vulnerables, com sales d’operacions, unitats de cures intensives o allà on hi hagi pacients immunodeprimits.

El ministre espanyol de Sanitat, José Miñones, ja havia avançat la setmana passada que s’estava “cada cop més a prop” de passar d’un requisit a una recomanació, tot i que quedava per veure si seria una retirada definitiva o esglaonada.

Un cop la decisió sigui ratificada pel Consell de Ministres, previsiblement la setmana vinent, desapareixerà una norma vigent des del desembre de 2020 per la Covid-19.

La mesura decau quatre mesos i mig després que al febrer acabés l’obligatorietat de les mascaretes al transport públic i un any i dos mesos més tard del final de la mesura als interiors d’espais públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]