Salut

BARCELONA

Nou espai a la Vall d’Hebron per atendre pacients politraumàtics greus urgents

L’hospital Vall d’Hebron ha estrenat el Trauma Center, un espai habilitat per atendre pacients politraumàtics greus que ingressen al Servei d’Urgències de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, segons informa l’ACN. L’objectiu és reduir el temps d’espera des que arriben a l’hospital fins que són intervinguts. “Per a un pacient, el temps de desplaçament de l’helicòpter al centre és vital, que sigui de dos minuts en comptes de 15 pot significar la vida o la mort”, ha dit el conseller de Salut, Manel Balcells, aquest dilluns durant la inauguració. La nova instal·lació està en ple funcionament des de finals de novembre i és un pas endavant en la implementació del nou model d’atenció als pacients, on són els professionals els que es traslladen. Aquesta infraestructura, situada a la planta -1 de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, compta amb 814 metres quadrats. Concretament, disposa d’una sala PPT on estabilitzar el pacient, un espai addicional per atendre un segon pacient amb politraumatisme greu de forma simultània, i un TAC a la sala adjacent disponible les 24 hores que permet fixar l’estratègia de tractament per als pacients greus o inestables hemodinàmicament. També compta amb dos quiròfans, un d’ells híbrid, amb l’equipament d’angiografia necessari per dur a terme embolitzacions per aturar hemorràgies.

El director clínic del Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Vall d’Hebron, Manel Escobar, ha explicat que abans del Trauma Center les persones que arribaven a urgències havien de “competir” amb els altres pacients perquè només hi havia un TAC per donar servei a tot l’edifici. Actualment, un dels quiròfans compta amb un TAC exclusiu. Les noves instal·lacions permeten abordar d’una manera diferent les necessitats dels pacients urgents reduint al màxim la mortalitat evitable i les possibles seqüeles. “Són minuts els que marquen la diferència entre la vida i la mort”, ha assenyalat el metge del servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’hospital Miquel Àngel González.

El Trauma Center ha tingut un cost d’execució d’obra de 2.225.000 euros i s’ha finançat amb fons de la Comissió Europea i fons INVEAT per renovar l’equipament mèdic. En aquest centre hi treballen vuit professionals d’infermeria per torn i tots compten amb una formació específica per atendre aquests pacients, a banda dels metges especialistes. Vall d’Hebron està catalogat com un centre d’alta complexitat en l’atenció al pacient politraumàtic urgent, amb un nivell CAT3e, i cada any atén una mitjana de 300 pacients politraumàtics greus urgents, la majoria homes d’entre 41 i 60 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot