Salut

El 89% de l’àmbit del futur campus de Salut és a Salt

El 89% de la superfície afectada de l’àmbit del futur hospital Josep Trueta i campus de Salut serà en el terme municipal de Salt. D’un total de 1.215.352,25 m², 1.094.136,81 m² seran a Salt i la resta (121.215,74 m², és a dir, un 11%) seran a Girona.

Els plens dels ajuntaments de Salt i Girona han aprovat un conveni conjunt per actuar «de manera coordinada» en la tramitació urbanística i en els treballs previs abans de la cessió a la Generalitat, que construirà els equipaments. En el ple de Salt, s’ha aprovat per unanimitat. A falta de dos regidors, un del grup municipal de Junts i l’altre de Vox, han estat 19 vots a favor, cap en contra i cap abstenció. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, assegura que “l’aprovació d’aquest conveni és vital per mostrar que el projecte del futur campus de Salut fa un pas endavant més i palesa el compromís dels dos consistoris en guanyar en eficiència i agilitzar en la mesura de les possibilitats tots els tràmits urbanístics per fer realitat un projecte cabdal en què Salt hi juga un paper primordial”.

El conveni entre els dos consistoris és per quatre anys, parla d’una comissió de seguiment que es reunirà quinzenalment i que hauria de permetre, entre altres coses, millorar l’accessibilitat al sector a través del transport públic, es detalla en el text. A Salt, que inclourà la major part dels equipaments i serveis, hi ha tres sectors: el sector C sud (742.665,82 m²), el sector contigu amb Vilablareix (154.412,18 m².) i el sector Marroc (197.058,81 m²).

A Salt, confien aprovar el primer trimestre del 2024 l’avanç del pla parcial, que inclourà subsectors –el de l’hospital n’és un– dins de l’ampli sector. Cal recordar que, pel que fa a la mobilitat, la futura entrada a Salt des de la sortida sud de l’AP-7 serà per Francesc Macià en lloc de Marquès de Camps i que hi haurà un giratori en l’enllaç amb la C-65

L’Ajuntament de Vilablareix ha confirmat que el seu terme no queda afectat en la construcció del nou Trueta i les facultats de Medecina i Infermeria de la Universitat de Girona (UdG), entre altres espais.

A Girona, l’àmbit afectat és de 121.215,74 m² i obligarà a fer una modificació del pla general en el sector de Mas Marroc, a prop de les masies de Can Bellsolà i Can Sureda. La regidora de Transformació Urbana, Cristina Andreu (Guanyem), ha destacat la feina feta per l’anterior equip de govern, de Junts i ERC, i ha exposat que al febrer tindran molta feina avançada. L’aprovació del punt ha sigut unànime.

El conveni recull que els dos consistoris encarregaran un estudi de mobilitat i un estudi de soterrament de línies elèctriques, entre altres qüestions –el de Girona ha delegat les competències al de Salt. Sílvia Paneque (PSC) ha dit que l’Ajuntament de Salt ja té fets els dos estudis i ha lamentat els retards municipals en l’execució del projecte del Trueta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona