Salut

salut

Salut i els sindicats firmen el polèmic conveni de l’ICS

Oposició dels tècnics sanitaris i d’altres col·lectius a l’acord

El conseller de Salut, Manel Balcells, i els sindicats UGT, CCOO, SATSE i Metges de Catalunya han signat les taules retributives del Tercer Acord de l’Institut Català de la Salut (ICS). El conseller i els sindicats “clàssics” o generalistes del sector mèdic van tancar l’acord dimarts al vespre.

Els increments que recull el nou conveni es cobraran a partir del febrer i de forma retroactiva des del 22 de novembre. Segons informa el Departament en un comunicat, les millores salarials i professionals beneficiaran un total de 55.000 treballadors de 289 equips d’atenció primària i els vuit hospitals de l’ICS: Vall d’Hebron de Barcelona, Bellvitge de l’Hospitalet, Germans Trias de Badalona, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona, Verge de la Cinta de Tortosa i Hospital de Viladecans En total, el Departament hi destinarà 320 milions d’euros, pràcticament tot l’augment del pressupost de Salut

A més d’augments salarials en diferents categories, les principals mesures són el reconeixement de la carrera als professionals que provinguin de la resta del sistema, així com l’extensió de la carrera professional a tot el col·lectiu de l’ICS, sigui fix o eventual. De la mateixa manera, es redueix la jornada anual per la majoria de sectors de les 1.642 a les 1.599 hores, és a dir, una reducció de la jornada anual de 43 hores . El conveni inclou un complement vinculat a la carrera professional d’infermeria per reconèixer les especialitats, amb un increment retributiu de 1.500 euros anuals.

Altres sindicats no majoritaris però que estan liderant les protestes de les darreres setmanes al secor sanitari hi estan en contra. Tècnics sanitaris s’han tornat a manifestar aquest dimecres, aquesta vegada davant del Parlament on hi exposava Balcells la situació de la sanitat, per protestar contra aquest conveni. Els sindicats de tècnics porten dues setmanes d’aturades i mobilitzacions, perquè consideren que l’acord conté augments salarials “aberrants” del 0,18 % en el cas dels tècnics superiors sanitaris i d’un 1,3 % per als tècnics en cures auxiliars, segons les dades dels sindicats. La Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS), conformada pel Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS) estan a l’espera de rebre a finals de setmana una proposta de la conselleria amb canvis salarials i organitzatius. Els professionals, en vaga indefinida des del 8 de gener, avisen que no la desconvocaran si no s’aborden les seves demandes a l’acord del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Han convocat per dissabte una manifestació davant de l’ICS, a la qual s’han sumat ja altres col·lectius que no han firmat el conveni, com Infermeres de Catalunya. Fa dos diumenges, aquest darrer sindicat ja va convocar una massiva manifestació d’infermeres a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA