Salut

Èxit de la jornada de Sant Pau per abordar la salut en clau femenina

Més de 2.500 persones han participat avui en la segona edició d’Entre Dones, la jornada de l’Hospital de Sant Pau per abordar des d’una perspectiva femenina diferents temes relacionats amb la salut. L’activitat esportiva, el cervell i la menopausa han estat els tres eixos temàtics sobre els quals s’han centrat les diferents activitats que han reunit professionals de la salut, experts en medicina de la dona, esportistes de primera línia i testimonis per prendre part en col·loquis, tallers i espais de participació, com ara classes de ioga o un mercat solidari als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau.

Les activitats anaven destinades a informar i conscienciar sobre la importància de dur un estil de vida saludable que afavoreixi la salut integral, intercanviar punts de vista diferents sobre la salut de la dona i el seu apoderament i, finalment, assolir fons per avançar en la perspectiva de gènere aplicada a la salut.

Els col·loquis centrats en cervell i dona han abordat com afecten les patologies com l’Alzheimer, la demència, la depressió o la migranya des del punt de vista de la perspectiva de gènere. El programa Esport i dona s’ha centrat en l’apoderament de les dones en aquest àmbit, tractant la compatibilitat de l’esport en diversos moments vitals, com ara l’embaràs i el postpart, i la relació entre la regla i l’esport amb Patrícia Rodríguez, esportista de competició de crossfit, i la Saioa Segura, nutricionista del CAR Sant Cugat.

El darrer bloc s’ha dedicat a com viure la menopausa de la manera més plena possible. En aquest sentit, la doctora, Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Sant Pau, ha destacat que en aquesta etapa vital “la baixada d’estrògens afecta en els àmbits cognitiu, d’estat d’ànim, ossi i muscular i en el desig sexual”.

Amb tot, moltes de les activitats proposades anaven destinades a pal·liar aquests efectes, amb tallers com Jocs i eines de memòria, Guanya força muscular en la menopausa, Educació sexual en femení, Alimentació a la menopausa, Reforça el teu sòl pelvià a la menopausa, Mindfulness i classes de ioga, entre altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona