Salut

Reconeixen una recerca sobre l’ús de Realitat Virtual immersiva per a persones amb TEA i discapacitat intel·lectual

Un projecte del grup de recerca en Trastorns del Neurodesenvolupament de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), amb la col·laboració de Granés Fundació, ha estat reconegut per la Fundació AMPANS. El projecte, actualment en curs, estudia la combinació de la Realitat Virtual Immersiva i la teràpia cognitivo-conductual per a reduir l’ansietat social en persones de la condició de l’Espectre Autista i del desenvolupament intel·lectual, i rep el suport de Granés Fundació. L’estudi ha estat guardonat amb el segon Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual i trastorns del neurodesenvolupament de la Fundació AMPANS, que es va lliurar ahir a Manresa.

El projecte va començar fa un any amb una primera etapa pilot, que va permetre establir les bases per a futures investigacions en les quals també s’examinaran els canvis en la connectivitat cerebral. Lidera el projecte la Dra. Susanna Esteba-Castillo, cap del grup de recerca de Trastorns del Neurodesenvolupament de l’IDIBGI i neuropsicòloga de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’IAS, que subratlla: “La tecnologia de la Realitat Virtual Immersiva és especialment útil en contextos que requereixen un enfocament personalitzat.” També formen part de l’estudi la investigadora pre-doctoral Melissa Samaniego i les psiquiatres Aida Palacín i Laura Vergés.

La col·laboració de Granés Fundació ha estat clau pel desenvolupament d’aquesta investigació, tant per la incorporació de la investigadora Melissa Samaniego al grup de recerca de l’IDIBGI gràcies a la Segona Beca Granés Fundació, que es fa formalitzar el 2023 amb l’objectiu d’investigar l’eficàcia de la tecnologia ERVI en pacients amb TEA. Com també pel fet d’haver dotat de l’espai de realitat virtual immersiva, ERVI – Granés Fundació, a l’IAS, on s’està duent a terme l’estudi, al Servei de Discapacitat Intel·lectual del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

“Una de les línies de treball de Granés Fundació és la investigació i recerca amb l’objectiu de generar nou coneixement, en aquest cas donant veu i importància a la investigació per reduir l’ansietat social a persones amb condició de l’espectre Autista”, explica Laura Masferrer, Gerent de Granés Fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot