Salut

SALUT

Salut ajorna la licitació de les obres de l'hospital Ernest Lluch

SENSE DATA L'adjudicació dels treballs, que ja es va ajornar al juliol i al setembre, ara no té cap data prevista CONTRADICCIONS Cerdanyola diu que falta un tràmit del Departament d'Economia, però aquest ho desmenteix

El projecte de l'hospital Ernest Lluch, que ha de donar servei als veïns de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà, ha tornat a viure un altre contratemps. Després que el Departament de Salut ajornés dues vegades –al juliol i al setembre– la licitació de les obres, el 5 d'octubre passat va decidir ajornar sense data aquest tràmit administratiu. Fonts del Departament de Salut s'han limitat a informar a El Punt que el projecte de l'hospital “tira endavant”, però no han explicat els motius d'aquesta nova suspensió. Per tant, l'última data per a l'inici d'obres que la consellera de Salut, Marina Geli, havia fet pública –el primer trimestre del 2011– queda a l'aire.

Preguntada per a aquest diari, l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha explicat que la licitació de les obres està pendent d'un tràmit administratiu del Departament de Finances. És per aquest motiu que els tres alcaldes de la mancomunitat –Cerdanyola, Montcada i Ripollet– es van reunir el 8 d'octubre amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, i li van traslladar la “preocupació” dels tres municipis per fer realitat un equipament “que alliberarà de pacients el Parc Taulí”. Però fonts del Departament d'Economia negaven la seva implicació en aquesta decisió perquè aquesta conselleria “no prioritza quins hospitals es fan i quins no”. Economia admet, però, que el pla d'ajust per reduir el dèficit públic aprovat el maig d'aquest any “comporta la reprogramació de projectes”.

Carmona diu que els tres municipis “volen que la construcció de l'hospital no s'endarrereixi més del compte” i reclama que les obres comencin el 2011, que és l'última data fixada per Geli. “Estic convençuda que es podran mantenir els terminis previstos. No aconseguir-ho seria preocupant”, diu l'alcaldessa de Cerdanyola.

“Engany”

El portaveu del PP de Cerdanyola, Manuel Buenaño, diu que “el tripartit ha enganyat de nou els ciutadans sobre la construcció i posada en funcionament de l'hospital Ernest Lluch” i proposa als tres alcaldes de la mancomunitat –tots tres del PSC– “que deixin de fer-se fotos als terrenys on ha d'ubicar-se l'hospital i que facin les accions oportunes per no endarrerir més les obres del que ja ho han fet”.

Incompliments

L'hospital Ernest Lluch acumula una llarga llista d'incompliments des que el desembre del 2004 Geli va anunciar un hospital per a urgències abans del 2008. A partir d'aquí, les dates s'han anat acumulant una darrere l'altra i el temps s'ha encarregat d'esmicolar-les. L'anunci oficial del projecte de l'actual hospital –amb llits per a ingressos– es va fer el febrer del 2006 i la posada en marxa estava prevista per a finals del 2010. De moment no han començat les obres. Quan ho facin, duraran dos anys.

LA FRASE

No volem que l'hospital Ernest Lluch s'endarrereixi més del compte. Les obres han de començar el 2011
CARME CARMONA
alcaldessa de cerdanyola

LA XIFRA

97
milions d'euros
és l'últim pressupost per fer l'hospital. El primer projecte, del 2006, oscil·lava entre els 60 i els 70.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro