Salut

Salut tanca almenys 28 centres d'atenció primària a l'estiu

De moment, només s'ha concretat la reducció de serveis a la regió de Barcelona, on 12 CAP més redueixen l'horari

Salut està decidida a estalviar fins al punt de tancar aquest estiu almenys vint-i-vuit centres d'atenció primària (CAP) només a la regió sanitària de Barcelona, on també es reduirà l'horari d'atenció a una dotzena més de centres entre el juliol i l'agost. La mesura afectarà milers d'usuaris, que hauran de recórrer a altres CAP, sovint ubicats en altres municipis, la qual cosa obligarà en alguns casos a fer desplaçaments de més de deu quilòmetres.

Fonts de la conselleria asseguren que no és el primer cop que es tanquen centres a l'estiu, però el testimoni d'alguns afectats confirma que s'ha suspès el servei en centres que mai s'havien tancat del tot fins ara.

Desplaçaments

Entre els usuaris que hauran de fer desplaçaments més llargs es troben, per exemple, els del CAP Corbera de Llobregat, on el tancament parcial obliga a derivar l'atenció a Sant Andreu de la Barca i a Sant Vicenç dels Horts. D'altra banda, el nombre de centres afectats per tancaments estivals o per reduccions d'horari a la resta de regions sanitàries i a la ciutat de Barcelona encara no s'ha tancat.

Fonts de Salut asseguren que l'assistència quedarà garantida i que els tancaments estan motivats per la disminució de demanda durant l'estiu. Una altra raó de pes és la decisió ferma de no contractar personal eventual, que eren els professionals que fins ara havien ajudat a cobrir vacances o havien fet de reforç allà on calia.

22 CAP perdran les urgències a partir del setembre

Passat l'estiu, el següent ajustament en l'atenció primària serà la ja anunciada reordenació dels serveis d'urgències, fet que suposarà que, a partir del setembre, 22 CAP deixin de disposar d'atenció continuada (assistència que es presta més enllà de l'horari de les consultes). Així doncs, els usuaris d'aquests centres que requereixin atenció urgent s'hauran d'adreçar a altres dispositius. Però la reordenació afecta 110 centres en total, ja que 32 CAP on fins ara es feien guàrdies presencials passaran a tenir professionals “localitzables”, que faran visites a domicili. D'altra banda, es reduirà l'horari d'atenció continuada a 56 CAP més. En la majoria dels casos, aquesta mesura suposarà que aquells centres que oferien atenció urgent tota la nit deixaran de tenir aquest servei nocturn. Tota aquesta planificació encara pot variar, ja que ha topat amb l'oposició de nombrosos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES