Societat

Analitzen què diuen a les xarxes els visitants de Lloret

L’Ajuntament ha adquirit per un any els serveis d’una plataforma que copsa les mencions dels turistes

La inversió de 17.000 euros ajuda a conèixer els interessos i la mobilitat dels viatgers

L’Ajuntament de Lloret de Mar disposa des del mes d’abril d’una plataforma que copsa les valoracions que fan els turistes en les xarxes socials. La monitorització de les referències de Lloret a Twitter i Instagram, les xarxes de què es tenen dades, permet conèixer els interessos i la mobilitat dels viatgers al municipi (1,1 milions de viatgers i 5,3 milions de pernoctacions el 2017).

La plataforma d’intel·ligència turística Mabrian, una companyia analítica de dades (Big Data) que s’ha especialitzat a analitzar el comportament i la satisfacció del turista a la destinació i la participació en les xarxes socials. Per la gerent d’Elizabeth Turisme, “disposar d’aquestes dades permet saber quin és el comportament dels visitants a casa nostra i ens ajuda a l’hora de prendre decisions de pes”.

La plataforma fa una anàlisi utilitzant algoritmes amb tecnologia de processament natural del llenguatge (PNL) dotats d’intel·ligència artificial i Machine learning, informa el consistori. A l’Ajuntament li ha costat 17.424 euros (un any de llicència) i l’anàlisi inclou mencions en el moment de la visita, prèvies al viatge i de balanç de l’estada.

Segons dades aportades per Mabrian Technologies, i entre els mesos de gener a juny d’aquest any, de les mencions per productes turístics de Lloret, un 32% van correspondre a elements de sol i platja; un 13%, a art i cultura, i un 12%, a oci nocturn. La plataforma permet concloure, entre altres elements, que els turistes alemanys es mouen a prop de l’avinguda Just Marlès i que els francesos solen anar sovint a Fenals.

Cal recordar que l’Ajuntament s’ha presentat a una convocatòria del programa Red.es, amb el qual podria rebre 3,2 milions d’euros del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per desenvolupar fins al 2020 una plataforma turística i de sostenibilitat.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU), i el regidor del Pla Operatiu, Jordi Orobitg (ERC), van presentar ahir a Girona la plataforma Mabrian i altres iniciatives per actualitzar la destinació de Lloret. Per Dulsat, la intenció és mantenir les xifres de visitants. “Hem fet els deures per repetir les xifres de l’any passat. Les iniciatives que presentem estan orientades tant a incrementar la satisfacció dels nostres visitants com a reforçar els dispositius en seguretat i civisme.”

Servei de wifi a Fenals

La platja de Fenals és, des del juny, la segona del municipi que ja ofereix servei de wifi. El mes passat, hi va haver 10.300 usuaris únics. En aquesta platja hi ha set punts d’accés a internet, que se sumen als onze de la platja Gran. De l’11 de juliol al 30 d’agost del 2017, a la platja Gran hi va haver 66.084 usuaris únics. La mitjana diària va ser de 3.693.

LA FRASE

Amb Mabrian sabem quin és el comportament dels visitants i ens ajuda a prendre decisions
Elizabeth Keegan
Gerent de lloret turisme

LA XIFRA

66.084
usuaris
únics va tenir la xarxa única wifi de la platja Gran de Lloret, segons dades de l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS