Educació

Ensenyament

Aposta pel coneixement transversal

Leonardo da Vinci centra el projecte amb els qual l’INS Narcís Xifra de Girona fa intercanvi amb instituts de Polònia, Romania, Itàlia i Bèlgica

S’hi treballen ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtica

Leonardo da Vinci (1452-1519), la figura icònica de l’artista complet, representa per als mestres el perfecte CTEAM: científic, tecnològic, enginyer, artista i matemàtic. Fer adonar els alumnes de secundària obligatòria, “que tot es connecta amb tot”, tal com sostenia Da Vinci, és la base d’aquest projecte, inclòs en el programa Erasmus+ de la Unió Europea, que busca la internacionalització dels centres a través de la mobilitat, tant de professors com d’estudiants, i en el qual participa l’INS Narcís Xifra de Girona. La seva coordinadora, Isa Pont, explica que es vol ensenyar com el “coneixement és transversal i multidisciplinari” a partir d’un personatge fonamental com Da Vinci. El projecte s’ha dividit en sis tòpics, el primer dels quals és entendre “el context social i històric en què va viure Da Vinci amb les seves circumstàncies personals; era fill bastard i homosexual”. Així, relata Pont, “coneixent Da Vinci també ens coneixem més entre nosaltres, la nostra època i circumstàncies”. A banda de l’artista, el científic i el matemàtic, s’estudia el Da Vinci visionari; l’objectiu no és només reforçar l’ensenyament cientificotecnològic sinó dotar de pensament crític els estudiants. El projecte, de dos anys i amb un pressupost de 153.640 euros, s’implementa en els alumnes de tercer d’ESO, que hauran de treballar els continguts de forma cooperativa en anglès, a través de plataformes virtuals que els connectaran amb alumnes de la resta de centres. També es busca la paritat d’oportunitats i de gènere, animant les vocacions de ciències entre noies. Al maig, alumnes i professors de l’INS Narcís Xifra viatjaran a Romania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia