Educació

Ensenyament

Aposta pel coneixement transversal

Leonardo da Vinci centra el projecte amb els qual l’INS Narcís Xifra de Girona fa intercanvi amb instituts de Polònia, Romania, Itàlia i Bèlgica

S’hi treballen ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtica

Leonardo da Vinci (1452-1519), la figura icònica de l’artista complet, representa per als mestres el perfecte CTEAM: científic, tecnològic, enginyer, artista i matemàtic. Fer adonar els alumnes de secundària obligatòria, “que tot es connecta amb tot”, tal com sostenia Da Vinci, és la base d’aquest projecte, inclòs en el programa Erasmus+ de la Unió Europea, que busca la internacionalització dels centres a través de la mobilitat, tant de professors com d’estudiants, i en el qual participa l’INS Narcís Xifra de Girona. La seva coordinadora, Isa Pont, explica que es vol ensenyar com el “coneixement és transversal i multidisciplinari” a partir d’un personatge fonamental com Da Vinci. El projecte s’ha dividit en sis tòpics, el primer dels quals és entendre “el context social i històric en què va viure Da Vinci amb les seves circumstàncies personals; era fill bastard i homosexual”. Així, relata Pont, “coneixent Da Vinci també ens coneixem més entre nosaltres, la nostra època i circumstàncies”. A banda de l’artista, el científic i el matemàtic, s’estudia el Da Vinci visionari; l’objectiu no és només reforçar l’ensenyament cientificotecnològic sinó dotar de pensament crític els estudiants. El projecte, de dos anys i amb un pressupost de 153.640 euros, s’implementa en els alumnes de tercer d’ESO, que hauran de treballar els continguts de forma cooperativa en anglès, a través de plataformes virtuals que els connectaran amb alumnes de la resta de centres. També es busca la paritat d’oportunitats i de gènere, animant les vocacions de ciències entre noies. Al maig, alumnes i professors de l’INS Narcís Xifra viatjaran a Romania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona