Societat

45 anys de presó per l’assassinat dels dos agents rurals

L’Audiència de Lleida li imposa 22 anys de reclusió per cadascuna de les morts i un per tinença il·lícita d’armes

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a 45 anys de presó Ismael Rodríguez, el caçador acusat de matar dos agents rurals a Aspa (Segrià), el 21 de gener del 2017. El tribunal va imposar a Rodríguez 22 anys de presó per cadascun dels dos assassinats, un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que va disparar amb una escopeta per a la qual no tenia llicència, i 1.080 euros de multa per un delicte contra la fauna. La sentència estableix, però, que el compliment de la condemna no podrà excedir els 40 anys de presó, segons la legislació.

Prenent com a base al veredicte del jurat popular que, el 25 de gener, ja va declarar culpable d’assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió l’acusat del doble crim d’Aspa, l’Audiència de Lleida va emetre ahir, setze dies després, la sentència. La sala va tenir en compte que el jurat va considerar no provat que Rodríguez tingués una incapacitat psíquica per saber què estava fent ni cap alteració que afectés capacitats volitives quan va disparar contra els dos agents rurals. A més, el jurat va considerar provada la intencionalitat de matar i també que les víctimes no van tenir possibilitat de defensar-se. També es va tenir en compte a l’hora d’establir la condemna que, segons el jurat popular, no va quedar provat que Rodríguez disparés perquè volgués amagar altres delictes i que “només ell sap per què ho va fer”, va dir la portaveu del jurat.

En la sentència, l’Audiència posa de manifest l’“extrema gravetat” dels fets, ja que va ser una acció “sobtada” i “totalment inesperada” per a les víctimes. Hi afegeix que, sense cap tipus d’enfrontament previ i sabent que els agents anaven desarmats, l’acusat els hi va disparar de manera “precisa” uns trets que van afectar òrgans vitals; una reacció que considera “totalment incomprensible” i que va posar fi a la vida de dues persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA