Societat

Generar valor social amb llibres usats

El projecte es basa en la recollida de llibres usats a través de la xarxa de contenidors d’Ecosol, que ja compta amb 52 punts a la demarcació

Què n’hem de fer, dels llibres que ja no utilitzem? Els hem de llençar per reciclar-ne el paper? O podem donar-los una nova utilitat amb valor social? Aquestes preguntes han servit per idear el projecte Rebooks, la nova iniciativa social del Grup Èxit, que suma els esforços d’Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, Grup Fundació Ramon Noguera i Fundació Drissa i que compta amb la col·laboració d’Obra Social La Caixa. L’objectiu de Rebooks és generar oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat social. Es basa en la recollida de llibres usats a través de la xarxa de contenidors de roba vermells d’Ecosol, que ja compta amb 52 punts en 26 poblacions de la demarcació de Girona. Aquesta infraestructura i la logística de la recollida que ja s’utilitza per a la roba, facilita l’entrega de llibres en qualsevol horari i punt del territori. Les persones participants del projecte valoren l’estat dels llibres i els classifiquen, en un procés que millora les seves habilitats professionals, alhora que fomenta i dona suport als valors del reciclatge. Un cop classificats, els llibres es posen a la venda a preus molt econòmics al taller degustació que Fundació Ramon Noguera té al carrer Indústria de Girona, a la recentment inaugurada botiga Biodrissa del carrer Ciutadans i al bar cafeteria El Coro, de Sarrià de Ter, que gestiona l’empresa d’inserció Ecosol. El Grup Èxit és una organització empresarial nascuda l’any 2009 de l’aliança d’aquestes tres entitats que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de l’economia social. El grup vol mantenir i incrementar l’activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis amb la finalitat de promoure la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i en greu risc d’exclusió social de l’àmbit d’influència de les entitats integrants. Rebooks és una nova mostra de l’actitud emprenedora i creativa del Grup Èxit per generar iniciatives socials que puguin contribuir a millorar les oportunitats laborals per a les persones ateses per les entitats integrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL